Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

La Fundació els Pepitus-Gay Robert dóna 10.000€ per a la gent gran en situació de pobresa

9 de gener de 2015L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la Fundació Privada Catalana els Pepitus-Gay Robert han acordat un conveni de col·laboració que va ser signat ahir a la Casa Consistorial. A través d'aquest, la fundació dóna 10.000€ que el consistori ha de destinar a ajuts econòmics i socials prestats durant el 2014 a persones majors de 65 anys de la vila que es troben en situació de pobresa. El conveni va ser signat ahir al vespre per part de l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el president de la fundació, Enric Cartoixà. Els acompanyava Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social del consistori.

 

"Valoro molt positivament aquesta ajuda", va manifestar l'Alcaldessa poc després de signar el conveni. "Conec les persones que hi ha al darrere de la Fundació els Pepitus-Gay Robert i sé les qualitats que tenen i què porten al cor, que és el que els mou a ajudar els demés", va afegir Padrós. Enric Cartoixà va recordar que amb aquests diners la fundació vol que s'ajudi "en tot el que es pugui" a la gent gran en situació de pobresa. Va explicar que la quantitat aportada per la fundació ha minvat en els darrers anys "perquè la crisi també ha passat per sobre nostre i han disminuït els recursos de la fundació". Aquesta entitat es nodreix dels beneficis que genera l'empresa Naficis. En disminuir aquests resultats es redueix també la font de recursos de la fundació. "El 80% dels beneficis van a parar a la fundació", va detallar Cartoixà. Dediquen els recursos a ajudar la gent gran de la vila en situació de pobresa i al Banc d'Aliments, però preveuen "obrir una línia per ajudar la gent jove amb pocs recursos a millorar la seva formació".

 

Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social, especifica que la donació de la fundació "es dedica al sector de població concret però en temes molt diversos, com places de residència, activitats, atenció domiciliària, transports en ambulància...". "L'aportació resulta molt útil, ja que sovint són prestacions que han estat retallades per altres administracions i que assumeix directament l'Ajuntament, que ha incrementat els recursos de Serveis Socials en els darrers anys", afegeix Cabeza.

 

De fet, la Fundació Privada Catalana els Pepitus-Gay Robert aporta anualment recursos a l'Ajuntament amb la finalitat d'ajudar les persones majors de 65 anys en situació de pobresa. Ho ha estat fent des del 2008, si bé la quantitat ha variat en funció dels recursos de la mateixa fundació.


Imatges relacionades

  • Carmen Cabeza, Teresa Padrós i Enric Cartoixà en l'acte de signatura del conveni.

    Carmen Cabeza, Teresa Padrós i Enric Cartoixà en l'acte de signatura del conveni.

Enllaços relacionats