Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

S'inaugura un monument del Rotary Club que simbolitza l'acció benèfica de l'entitat a la vila

13 de març de 2015



Palau-solità i Plegamans ja disposa d'un monument que conté la imatge del Rotary Club, una associació benèfica de caire internacional. La instal·lació del monòlit dóna compliment al conveni signat entre l'Ajuntament i aquesta entitat a l'abril del 2014, a través del qual Rotary Club ofereix ajuda benèfica a persones del municipi. Aquesta ajuda ja s'ha traduït en donacions de productes d'higiene personal per a persones en situació de pobresa i en el pagament de beques menjador per a tres alumnes del municipi, si bé actualment s'estan valorant noves accions benèfiques cap a persones de la vila.

 

Aquest monument, instal·lat al parc del Pla de l'Alzina, a la cantonada entre l'av. Catalunya i el c. Arquitecte Falguera, "representa que Palau-solità i Plegamans és una vila rotària, que hi té gent rotària, gent que es preocupa pels demés", va manifestar Xavier Costa, President del Rotary Club Caldes de Montbui-Cingles de Bertí, en l'acte d'inauguració que es va celebrar ahir al vespre. Costa va estar acompanyat en aquest acte per Carles Campistron, proper governador electe del Districte 2202 de l'entitat (nord-est de l'Estat Espanyol). Campistron va concretar que Palau-solità i Plegamans, Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines són "viles rotàries" perquè "hi tenen persones que han fet seu el lema de Rotary Club, que és pensar en els demés abans que en un mateix". Va recordar que l'entitat és "de caràcter internacional i universal". Nascuda al 1905, en l'actualitat compta amb 35.000 clubs distribuïts arreu del món i amb 1.200.000 socis. Els representants del Rotary Club van estar acompanyats en l'acte per Isidre Pineda, Tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social del consistori palauenc, diversos regidors i regidores del govern local, representants d'altres partits i entitats i membres i amics del Rotary Club.

 

Teresa Padrós va destacar que "és un monument que ens honora a tots plegats" i va lloar la dimensió de Rotary Club i el treball benèfic que desenvolupa. Va posar en valor que les tres viles veïnes estiguin unides en aquest club i en "iniciatives de solidaritat cap als més febles i desfavorits". Va estendre aquesta sintonia a altres exemples de treball en comú entre municipis, com l'Associació Eix Riera de Caldes, "impulsora en temes econòmics i social", va recordar Padrós. Va subratllar que sovint la tasca dels ajuntaments i d'entitats supleix les mancances "d'altres administracions" a l'hora d'atendre necessitats socials, si bé va citar la Diputació de Barcelona com a exemple contrari en anunciar "un ajut extra de 72.226€ que atorgarà la Diputació a l'Ajuntament provinents dels seus romanents i que serviran per pal·liar dèficits en aspectes com les beques de menjador i material escolar".

 

D'altra banda, Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social, va detallar que "la inauguració del monument dóna ara visibilitat a la col·laboració amb Rotary Club però ja fa temps que està en marxa". "Tenen la capacitat d'actuar ràpid en situacions d'emergència", va subratllar Cabeza com a un dels trets més significatius de l'ajuda que presta Rotary Club. La regidora va destacar també que "a Palau-solità i Plegamans ningú queda desprotegit si té una necessitat i té dret a rebre ajuda segons els barems i els informes tècnics". Cabeza, a més, va enumerar les aportacions que ja ha fet Rotary Club amb el pagament de beques menjador i la donació de productes d'higiene personal, però va avançar que "s'estan valorant altres casos on l'administració no arriba o no és prou ràpida". Com a exemples concrets d'aquestes noves aportacions va citar "la compra d'elements d'ajuda per a discapacitats o en un cas de dificultat per pagar la matrícula universitària".


Imatges relacionades

 • Cabeza, Costa, Padrós, Campistron i Pineda, amb el monument del Rotary Club.

  Cabeza, Costa, Padrós, Campistron i Pineda, amb el monument del Rotary Club.

 • Costa va lliurar una placa a Padrós. Identifica la vila com a un dels pobles del districte 2202 de Rotary Club.

  Costa va lliurar una placa a Padrós. Identifica la vila com a un dels pobles del districte 2202 de Rotary Club.

 • Diverses persones, incloent-hi representants polítics i simpatitzants i amics del Rotary Club, van assistir a l'acte d'inauguració del monument.

  Diverses persones, incloent-hi representants polítics i simpatitzants i amics del Rotary Club, van assistir a l'acte d'inauguració del monument.

 • Part dels assistents a la inauguració del monument de Rotary Club.

  Part dels assistents a la inauguració del monument de Rotary Club.

 • Membres de Rotary Club amb Cabeza, Padrós i Pineda.

  Membres de Rotary Club amb Cabeza, Padrós i Pineda.

Enllaços relacionats