Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

La solidaritat i el patrimoni, temes principals en la visita del Bisbe de Terrassa a l'Ajuntament

27 d'abril de 2015Josep Àngel Saiz, Bisbe de Terrassa, ha realitzat aquest matí una visita oficial a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, en el marc de l'estada pastoral que realitza aquests dies a les dues parròquies del municipi, la de Santa Maria de Palau-solità i la de Sant Genís de Plegamans. Després de reunir-se amb l'Alcaldessa Teresa Padrós, ha mantingut una trobada distesa a la Sala de Plens amb regidors del consistori, tant de l'equip de govern (quatre edils del PSC) com de l'oposició (d'ERC i de CiU). Han participat també en la visita mossèn Prakash Chukka, rector de les dues parròquies del municipi, i Manuel Coronado, secretari del Bisbe.

 

L'Alcaldessa ha iniciat l'acte a la Sala de Plens agraint la visita al Bisbe Saiz i posant en valor la bona tasca del rector Chukka, si bé ha recordat el caràcter laic de l'Ajuntament. Padrós ha dedicat unes paraules especials a Càritas Parroquial, "que com Creu Roja, altres entitats i persones voluntàries han ajudat moltíssim a pal·liar aquesta crisi tan dura". En aquest sentit, ha assenyalat també que l'Ajuntament ha facilitat la tasca de Cáritas en la distribució d'aliments col·laborant en el fet que l'entitat disposi d'una nau on emmagatzemar-los.

 

El Bisbe ha emmarcat "la visita pastoral canònica i de cortesia" en la regularitat, ja que, segons ha dit, "s'ha de fer cada cinc anys" i ha assenyalat com objectiu principal d'aquestes visites el fet de vehicular "la vocació de servei cap al poble i les persones, especialment pel que fa a la caritat, que és l'atenció a les necessitats de la gent". En aquest sentit, ha assenyalat que l'ajuda a sectors desfavorits "són temes d'interès comú entre Església i Ajuntament, en els que han de col·laborar, especialment en l'atenció a les persones que pateixen i en la formació d'infants i joves". "Es tracta de sumar i que cadascú intenti deixar les coses millor que com les ha trobat, sense més pretensions i amb actitud de servei", ha resumit el Bisbe.

 

Patrimoni

La reunió ha dirigit el focus a qüestions de patrimoni després que Miquel Truyols, regidor de l'oposició per ERC, expressés preocupació pel retaule gòtic de Santa Maria de Palau-solità: "És bastant urgent la seva restauració, a través de la Generalitat de Catalunya, perquè s'està deteriorant molt ràpidament". L'Alcaldessa Padrós ha afegit sobre aquesta qüestió que la Diputació de Barcelona també ha ofert la seva col·laboració en el manteniment d'aquesta obra especialment rellevant en el patrimoni local. Al seu torn, David Abascal, regidor de Patrimoni de l'Ajuntament, ha intervingut incidint en "la necessitat d'acondicionar l'església", més enllà de la restauració del retaule. "És urgent renovar-hi la instal·lació elèctrica i solucionar els problemes d'humitat que pateix", ha assenyalat Abascal. Jaume Oliveras, regidor de l'oposició per CiU, ha posat sobre la taula un altre tema patrimonial, la manca d'ús d'una de les dues rectories que l'Església té al municipi des que les dues parròquies comparteixen el mateix rector. "Seria positiu que es trobés un ús per al poble", ha expressat Oliveras, qui ha citat com a possible exemple el Museu Parroquial i "la manca d'espais per a actes culturals". El mossèn Prakash Chukka ha matisat que la rectoria citada s'utilitza dos cops per setmana, "els dimarts com a despatx i els divendres per a la catequesi".

 

En resposta a aquestes qüestions, el Bisbe Saiz s'ha mostrat obert a posar-hi fil a l'agulla, si bé ha recomanat que es vehiculin les propostes i peticions a través del rector. Sobre l'estat del retaule i de l'església de Santa Maria, ha considerat que cal dedicar els recursos a les urgències si bé ha reconegut que cal actuar-hi "com més aviat millor". Quant a l'ús futur de les rectories ha dit que cal estudiar-ho. Ha raonat aquesta resposta admetent que ara hi ha un sol rector per a les dues parròquies però apuntant que això no vol dir que aquesta situació hagi de ser permanent en el futur. En qualsevol cas, ha manifestat que "el Bisbat està obert a totes les possibilitats i és cert que no interessa a ningú que una rectoria estigui tancada".


Imatges relacionades

 • El Bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, acompanyat de l'Alcaldessa Teresa Padrós, el rector Prakash Chukka i edils de l'Ajuntament.

  El Bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, acompanyat de l'Alcaldessa Teresa Padrós, el rector Prakash Chukka i edils de l'Ajuntament.

 • L'Alcaldessa ha regalat al Bisbe de Terrassa tres llibres vinculats al municipi. En la imatge, miren un exemplar de 'Temps era temps'.

  L'Alcaldessa ha regalat al Bisbe de Terrassa tres llibres vinculats al municipi. En la imatge, miren un exemplar de 'Temps era temps'.

 • L'Alcaldessa, Teresa Padrós, el Bisbe de Terrasa, Josep Àngel Saiz, i el rector Prakash Chukka.

  L'Alcaldessa, Teresa Padrós, el Bisbe de Terrasa, Josep Àngel Saiz, i el rector Prakash Chukka.

 • Santa Maria de Palau-solità, amb el retaule gòtic al fons, en un dels concerts de les Nits Musicals. Imatge presa per Eva Fotografia per encàrrec de l'Ajuntament.

  Santa Maria de Palau-solità, amb el retaule gòtic al fons, en un dels concerts de les Nits Musicals. Imatge presa per Eva Fotografia per encàrrec de l'Ajuntament.

Enllaços relacionats