Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 24 de setembre

Vela adaptada per millorar la salut i la integració social de persones amb discapacitat

28 de juliol de 2015Un grup de 15 persones de Palau-solità i Plegamans ha gaudit d'una jornada de vela que va tenir lloc la setmana passada a Sitges. Alguns dels participants són membres d'Adispap (Associació de Persones amb Discapacitat de Palau-solità i Plegamans), que hi van anar acompanyats de monitors.

 

Miquel Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament, explica que aquesta jornada "aporta molts beneficis a les persones que conviuen amb alguna discapacitat". Per aquest motiu, "el consistori no dubta ni un minut en posar el seu gra de sorra perquè puguin gaudir d'un dia d'esport i esbarjo al mar", afegeix Rovira. La jornada de vela adaptada és una activitat que coordina cada estiu l'Ajuntament a nivell local, ja que organitza el grup i proporciona el transport fins al port d'Aiguadolç, aprofitant la proposta que ofereixen la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sitges i l'Escola de Vela Adaptada (Club EVA).

 

Els participants gaudeixen d'un dia complet d'activitats. Arriben al port d'Aiguadolç a les 10 del matí, quan coneixen les instal·lacions, entren en contacte amb el material, reben instrucció sobre normes de seguretat i formen els grups de treball. Una hora més tard ja estan llestos per sortir a la mar, on naveguen fins a quarts de tres de la tarda. De tornada a terra, es preparen per al dinar de germanor que té lloc al mateix port. Ja entrada la tarda, fan un itinerari guiat en el que coneixen les feines marítimes, la història del port i les característiques de l'entorn.

 

La vela adaptada aporta experiències positives a les persones amb discapacitat, és una eina d'integració social i proporciona beneficis de salut física i psicològica, així com un contacte directe amb l'esport i la natura. A més, els participants aprenen conceptes bàsics de la vela, la navegació, els vaixells... Tot plegat, reforçant la cohesió del grup, creant nous vincles i amistats i passant una jornada divertida, agradable i estimuladora.


Imatges relacionades

  • Participants de la jornada de vela adaptada i monitors al port d'Aiguadolç, Sitges.

    Participants de la jornada de vela adaptada i monitors al port d'Aiguadolç, Sitges.