Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

L’Ajuntament posa en marxa el Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes

2 de juny de 2016L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha posat en marxa el Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes. “Es tracta d’un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de persones que provenen d’altres països”, explica el regidor de Serveis Socials, Jaume Oliveras.

 

El Servei de Primera Acollida inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el desenvolupament en els hàbits diaris i de feina a la nostra societat. Oliveras explica que “l’objectiu és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania”.

 

A l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, el Servei de Primera Acollida s’ofereix des del Servei d’Atenció Ciutadana, SAC, que adreça a les persones nouvingudes a Serveis Socials on, un tècnic del Consell Comarcal dedica unes hores setmanals a oferir el servei mitjançant visites concertades.

 

Per completar aquest servei, s’han editat unes guies amb els recursos que es poden trobar a Palau-solità i Plegamans sobre diferents temes: empadronament, benestar, sanitat, ocupació, educació, habitatge, joventut, mobilitat, comerç o festivitats locals entre d’altres com equipaments municipals. Aquesta guia s’ha editat en català, anglès, francès, àrab, romanès i ucraïnès, amb la idea d’arribar al màxim de població nouvinguda al municipi.

 

Amb aquest servei, Palau-solità i Plegamans es converteix en un dels primers pobles en oferir aquesta atenció individualitzada a la nostra comarca, juntament amb Polinyà, Sentmenat i Vacarisses.


Imatges relacionades

  • Edifici dels Serveis Socials municipals.

    Edifici dels Serveis Socials municipals.

Enllaços relacionats