Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol

La Federació Catalana del Voluntariat i l’Ajuntament inauguren la mostra ‘Es porta a dins’

2 de desembre de 2016L’exposició serveix per celebrar el 1r aniversari del Punt VAC, el servi local que posa en comú entitats i persones voluntàries

 

Can Cortès va acollir ahir al vespre la inauguració de ‘Es porta a dins’, una exposició de la Federació Catalana del Voluntariat Social per fer conèixer les raons per fer-se voluntari o voluntària. Es pot visitar fins al 16 de desembre.

 

L’acte va servir alhora per celebrar el primer aniversari del Punt VAC (Voluntariat d’Acció Social), un lloc de trobada entre entitats i persones amb vocació solidària. Al Punt VAC s’hi pot acudir, per exemple, per saber a quina entitat es pot ser útil. A més, ofereix orientació, assessorament, informació, formació, campanyes... El Punt VAC es troba al Centre Cívic. S’hi pot contactar a l’adreça voluntariat@palauplegamans.cat i al telèfon 636.172.444.

 

A la inauguració d’ahir van assistir-hi una quinzena de persones, membres d’entitats socials i solidàries del poble. Van participar-hi Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Jaume Oliveras, Tinent d’Alcaldia i regidor de Voluntariat, i Juan María Ferré, de la Federació Catalana del Voluntariat.

 

Teresa Padrós va lloar “la solidaritat extrema del teixit d’entitats i de persones voluntàries de Palau-solità i Plegamans”. Va citar, per exemple, que la ciutadania palauenca s’hagi bolcat amb el gran recapte del Banc d’Aliments: “S’han recollit 29 banyeres!”, va subratllar, comparant la xifra amb altres municipis que han tingut resultats més discrets. De fet, van participar-hi un centenar de persones voluntàries, coordinades per Càritas Parroquial, entre les que hi havia alumnes dels dos instituts del municipi.

 

Al seu torn, Jaume Oliveras, regidor de Voluntariat, va animar “a fer servir el Punt VAC”. “És un servei útil per a les entitats i les persones que vulguin col·laborar-hi, en les accions o temes que els interessi i com puguin, ja sigui de forma estable o puntual”, va afegir. Oliveras va aprofitar, a més, per recordar que la mostra coincidirà a Can Cortès amb el Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre.

 

Juan Maria Ferré va presentar la Federació Catalana del Voluntariat Social i va convidar les entitats a integrar-s’hi per aprofitar els serveis que presta, com ara una Borsa de voluntariat, escola de formació... De la mateixa manera que el Punt VAC, la Federació també dóna suport a les persones voluntàries. En paral·lel, Ferré va fer una presentació molt completa sobre els àmbits en els que es pot ser voluntari o voluntària, incidint en les entitats de voluntariat social, que són les dedicades a promoure el benestar de les persones en situació de vulnerabilitat.


Imatges relacionades

  • Inauguració de l'exposició 'Es porta a dins', de Voluntaris.cat.

    Inauguració de l'exposició 'Es porta a dins', de Voluntaris.cat.

  • Inauguració de l'exposició 'Es porta a dins', de Voluntaris.cat.

    Inauguració de l'exposició 'Es porta a dins', de Voluntaris.cat.

  • Inauguració de l'exposició 'Es porta a dins', de Voluntaris.cat.

    Inauguració de l'exposició 'Es porta a dins', de Voluntaris.cat.

Enllaços relacionats