Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Eines per a professionals municipals que atenen joves en risc per consum de drogues

28 de febrer de 2017El Centre Spott de la Diputació de Barcelona imparteix un curs a una vintena de professionals de diverses àrees

 

Una vintena de professionals que treballen a Palau-solità i Plegamans han iniciat aquest matí un curs que els proporciona eines per millorar l’abordatge de situacions de risc en adolescents i joves per consum de drogues.

 

La majoria de persones que reben aquesta formació són tècnics i tècniques de diverses àrees de l’Ajuntament: Joventut, Serveis Socials, Educació, Ocupació i Empresa, Programes de Formació i Inserció (PFI) i Escola d’Adults. També s’ofereix a una tutora de l’Institut Ramon Casas i Carbó i a una infermera del CAP.

 

Jaume Oliveras, Tinent d’Alcaldia i regidor de Serveis Socials, ha donat la benvinguda a l’alumnat i a les docents Marta Carrera i Sònia Fernández -dues psicòlogues del Centre Spott-. “L’objectiu és que sapiguem afrontar aquestes qüestions amb la màxima eficiència possible”, ha subratllat el regidor en recordar les raons per les quals l’Ajuntament va sol·licitar aquest curs a la Diputació de Barcelona.

 

“La formació permanent i el treball transversal entre les àrees afectades, seguint els mateixos paràmetres, són aspectes molt importants per prestar un bon servei a la ciutadania”, ha continuat el regidor. A més, ha establert un paral·lelisme entre aquest curs i el Programa de prevenció de drogues i riscos associats 2015-2018, que també es va elaborar de forma interdisciplinària, amb la participació de diversos agents locals i el suport de la Diputació de Barcelona.

 

El curs s’estructura en dues sessions. La primera ha estat aquest matí i la darrera serà el 3 de març. Entre altres continguts, les psicòlogues expliquen com dur a terme entrevistes motivacionals, que són un instrument per acompanyar la persona que vol abandonar un hàbit perjudicial i adquirir-ne d’altres saludables. També tracten el mètode Model de canvi, de Prochaska i Diclemente, que identifica les fases per les que passa una persona que vol sortir d’una situació difícil. El curs aborda exemples pràctics, l’elaboració d’un pla d’acció per a les persones que es troben en aquesta problemàtica, així com metodologies, estratègies i tècniques per trobar vies de millora.


Imatges relacionades

  • Presentació del Curs del Centre Spott sobre com abordar les situacions de risc en joves per consum de drogues.

    Presentació del Curs del Centre Spott sobre com abordar les situacions de risc en joves per consum de drogues.

  • Presentació del Curs del Centre Spott sobre com abordar les situacions de risc en joves per consum de drogues.

    Presentació del Curs del Centre Spott sobre com abordar les situacions de risc en joves per consum de drogues.

Enllaços relacionats