Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

Inscripcions obertes a tallers d’estalvi energètic

10 de gener de 2018Els tallers tindran lloc a l'Auditori de Can Cortès el 18 de gener i el 15 de febrer, a les 19h

 

Palau-solità i Plegamans serà un dels primers municipis del Vallès Occidental, juntament amb Sant Llorenç Savall, on es duran a terme els ‘Tallers d'estalvi energètic a la llar’, una iniciativa conjunta dels diferents municipis i el Consell Comarcal. Els tallers, oberts a tota la ciutadania, seran impartits per la consultora energètica Sílvia Invers i hi ha 78 places disponibles.

 

 • ‘Desmuntant les factures energètiques’
  18 de gener, a les 19h
  Se centrarà en la interpretació de les factures de subministraments energètics (llum, aigua i gas) i la nova facturació del consum elèctric. Es recomana que els assistents portin una mostra de les seves factures per poder treballar sobre la seva despesa energètica i com aquesta es distribueix a la llar.
 • ‘Podem reduir la despesa energètica de la nostra llar?’
  15 de febrer, a les 19h
  Es donaran recomanacions i consells pràctics per millorar l'eficiència energètica del nostre consum i reduir la despesa.

Per fer els tallers, cal inscripció prèvia a:

Serveis Socials de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
c. Anselm Clavé, 11

Telèfon: 93.864.30.12

Horari d’atenció i inscripcions: de dilluns a divendres, de 9h a 14h.

 

Ajuts i actuacions

Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia d’Acció Social, cita un dels objectius de les accions que duu a terme l’Ajuntament en aquesta matèria: “Aconseguir que els veïns i veïnes estalviïn en les seves factures”. Si bé això s’adreça a tota la població, aquest objectiu també va molt lligat a les situacions de pobresa energètica. Entre les iniciatives engegades per combatre-la, s’hi compta el seguiment personalitzat d’usuaris i usuàries de Serveis Socials a través de l’OMIC o la publicació d’un tríptic informatiu que en breu es distribuirà a totes les llars sobre els drets de la ciutadania davant les companyies subministradores de serveis bàsics.

 

I és que l’Ajuntament va destinar 51.015,19€ durant el 2017 en matèria de pobresa energètica. El consistori va abonar l’import de 838 factures de llum, aigua i gas de persones i famílies en situació de vulnerabilitat o dificultat econòmica a través de Serveis Socials, regidoria que va sol·licitar una auditoria d’aquestes factures per conèixer les causes de l’elevada despesa. Luisa Fernández explica que l’auditoria va confirmar un "consum desproporcionat" motivat “per fer un mal ús de l'energia i, també, per contractacions de serveis per sobre de les necessitats de la família”.

 


Imatges relacionades

 • Tallers estalvi energètic. Fragment del cartell.

  Tallers estalvi energètic. Fragment del cartell.

Documentació adjunta