Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

L’Ajuntament implanta un nou ajut social per fer front al pagament de l’IBI

6 de març de 2018Es pot tenir dret a aquesta subvenció en funció del barem d’ajuts d’urgència social i de la valoració tècnica corresponent


La Junta de Govern Local del 4 de desembre va aprovar una modificació del Reglament de les prestacions d'urgència social per tal d'incloure ajuts sobre la quota de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) de l'habitatge familiar habitual a les persones o famílies en situació de vulnerabilitat social i/o econòmica. La modificació queda recollida al nou Barem d’ajuts d’urgència social. La regidora d'Acció Social i Igualtat, Luisa Fernández, considera que “aquests ajuts són importants perquè amplien el ventall d'ajudes que es concedeixen a les famílies i perquè és l'impost més elevat que es paga".


L’aprovació o denegació dels ajuts dependrà de la valoració tècnica que realitzin els Serveis Socials municipals. Si es reuneixen els requisits, segons la situació socioeconòmica personal i familiar de la persona sol·licitant, els imports que satisfaria l’Ajuntament serien parcials (50%) o totals (100%) , de la quota de l'IBI corresponent a l'habitatge habitual de l’any en curs. En qualsevol cas, estan subjectes al crèdit pressupostari anual. És a dir, que no es podran pagar ajuts per sobre de la dotació econòmica prevista.

 

Luisa Fernández anima tothom a trencar "l'errònia concepció que l'usuari de Serveis Socials és sempre una persona sense recursos: també hi ha treballadors de 40 hores a la setmana o famílies que tenen un sou amb el qual no arriben a final de mes, i no ha de ser tan petit, aquest sou, per poder rebre una ajuda".

 

Aquest nou ajut s’ha creat en base al pacte de govern de l’actual mandat, subscrit inicialment pel PSC, PDeCAT i Ganemos Palau. La creació de la subvenció sobre l’IBI ha estat impulsada per l’equip tècnic municipal i per l’aleshores regidor de Serveis Socials, Jaume Oliveras (PDeCAT), si bé la feina ha estat culminada per l’actual regidora de l’àrea, Luisa Fernández (Ganemos Palau), després que el PDeCAT sortís del govern per la situació política catalana.


Barem d’ajuts d’urgència social

El barem regula les prestacions econòmiques de l’àrea de Serveis Socials destinades a atendre, prevenir i pal·liar les situacions de necessitat social puntuals, urgents, bàsiques i de subsistència. Les prestacions tenen també l’objectiu d’evitar l’agreujament de les necessitat, la injustícia social i afavorir, per tant, la inclusió social.

 

Inclou una llista de 14 modalitats d’ajuts, per a necessitats que van des de l’alimentació a temes de salut, educació o mobilitat, entre altres. Amb la darrera modificació s’inclou el pagament de l’IBI. En tots els casos, la valoració tècnica per concedir ajudes i establir el grau d’aquestes té en compte diferents aspectes de la situació personal i familiar:

  • Dades familiars: nombre de fills/es i composició familiar
  • Dades econòmiques: renda de la unitat familiar, habitatge i altres despeses a valorar per Serveis Socials.
  • Dades socials: discapacitats, manca de suport social i familiar, vulnerabilitat o dificultats personals...

En qualsevol cas, cal acudir als Serveis Socials per saber si es reuneixen les condicions per accedir a una ajuda i tramitar-la.

 

Serveis Socials Municipals

c. Anselm Clavé, 11.

Telèfon: 93.864.30.12

Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14h.


Imatges relacionades

  • Panoràmica parcial de Palau-solità i Plegamans. Primavera.

    Panoràmica parcial de Palau-solità i Plegamans. Primavera.

  • Edifici dels Serveis Socials municipals.

    Edifici dels Serveis Socials municipals.

Documentació adjunta