Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

L’Ajuntament regala bombetes LED a les famílies usuàries del Programa d’Aliments

17 d'abril de 2018Els 250,80 € estalviats gràcies a la Marató d’estalvi energètic es destinen a la lluita contra la pobresa energètica

 

Durant el mes de febrer, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans es va sumar a la III Marató d’estalvi energètic. L’objectiu d’aquesta campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia era estalviar un 10% d’energia en cinc equipaments municipals i destinar l’estalvi econòmic a la lluita contra la pobresa energètica.

 

La Casa Consistorial, l’edifici de la comissaria de la Policia Local i del Jutjat de Pau, el Castell de Plegamans, el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor i Can Cortès van ser els equipaments que van assumir el repte. Tots els edificis van aconseguir estalviar aigua, arribant a un estalvi total del 24,24% respecte del consum del mes de febrer dels últims tres anys. En canvi, no s’ha aconseguit reduir el consum de gas (-18,80%) i electricitat (-1,33%) degut, sobretot, a les baixes temperatures d’aquest febrer. Tot i això, el Castell i la Policia Local han estalviat un 28,05% i un 5.05% d’electricitat, respectivament. Luisa Fernández, regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental, ha explicat que “no hem obtingut els resultats que esperàvem, però ha estat un mes de febrer molt fred i és difícil estalviar gas, amb la calefacció, en alguns edificis”. La regidora ha volgut destacar que “no hem notat una pujada de la despesa i s’ha estalviat aigua, la qual cosa fa pensar que l’estalvi podria haver estat major si no hagués estat pel temps”.

 

L’estalvi econòmic aconseguit ha estat de 250,80 €. Acomplint el compromís de la campanya, aquest import es destinarà a la lluita contra la pobresa energètica. Es compraran 125 bombetes LED, de baix consum elèctric per distribuir-les a totes les famílies que participen en el Programa d’Aliments. Com que els diners aconseguits amb la Marató d’Estalvi Energètic són insuficients, la diferència es cobrirà amb diners procedents de la partida d’Activitats Medi Natural.

 

Fernández ha mostrat la voluntat de l’Ajuntament d’adherir-se a la quarta edició de la Marató d’Estalvi Energètic l’any vinent: “La iniciativa genera molta consciència i pot significar un estalvi al llarg de l’any i l’adquisició d’hàbits que s’emporten a casa”. A més dels cinc equipaments municipals que hi participaven, altres edificis han donat suport a la Marató en forma de campanyes de sensibilització. És el cas, per exemple, de les escoles bressol municipals o la Biblioteca.


Imatges relacionades

 • Marató d'estalvi energètic a Can Cortès

  Marató d'estalvi energètic a Can Cortès

 • Fent la lectura de comptadors de l'Ajuntament per a la Marató d'estalvi energètic

  Fent la lectura de comptadors de l'Ajuntament per a la Marató d'estalvi energètic

 • Els nens i nenes de l'Escola Bressol Patufet fent papallones per a la Marató d'Estalvi Energètic

  Els nens i nenes de l'Escola Bressol Patufet fent papallones per a la Marató d'Estalvi Energètic

 • Papallones al Castell per a la Marató d'estalvi energètic

  Papallones al Castell per a la Marató d'estalvi energètic

 • Marató d'estalvi energètic a la Biblioteca

  Marató d'estalvi energètic a la Biblioteca

 • Marcadors finals de la Marató d'estalvi energètic

  Marcadors finals de la Marató d'estalvi energètic