Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost

168 famílies palauenques han sol·licitat beques menjador per a aquest curs escolar

20 de setembre de 2018L’Ajuntament s’ha fet càrrec de 34 beques denegades pel CCVO i n’ha completat unes altres 20

 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO) i l’Ajuntament han rebut un total de 168 sol·licituds de beques menjador realitzades per famílies amb nens i nenes cursant el segon cicle d’educació infantil, primària i secundària. Tot i que encara estan pendents de revisió alguns casos i les dades podrien variar, l’ens comarcal n’ha concedit 111, mentre que n’ha denegat 48. També s’han sol·licitat dues beques al Consell Comarcal del Vallès Oriental de famílies palauenques amb nens/es escolaritzats a Caldes de Montbui, de les quals se n’ha aprovat una.

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s’ha fet càrrec de 34 beques que havia denegat el Consell Comarcal o de famílies que s’havien adreçat directament al consistori i n’ha denegat 1. També ha completat 20 de les beques atorgades pel CCVO: aquestes cobreixen el 50% del cost del menjador i l’Ajuntament se n’ha fet càrrec de la resta del cost fins a cobrir la seva totalitat. Segons Luisa Fernández, tinenta d’alcaldia de l’Àrea d’Acció Social, “el CCVO només té en compte factors de risc de les famílies basats en aspectes econòmics, mentre que des de Serveis Socials valorem altres aspectes socials més amplis, com una alimentació sana pels infants o situacions de menors sols a casa, i fem tot un seguiment de les famílies”. A més, explica Fernández, l’Ajuntament té al seu abast dades més actualitzades.

 

Des de Serveis Socials, s’atorguen, també, les beques menjador per a infants de les escoles bressol municipal. De les 14 sol·licituds, se n’han aprovat 9.

 

Fernández ha destacat una de les problemàtiques que “es mira en temor des de Serveis Socials”: la pujada dels preus de lloguer de l’habitatge. “Aquest any comença a ser preocupant. Moltes de les famílies que han demanat les beques menjador treballen, però si l’òrgan amb competències no regula el tema del lloguer, arribarà un moment que no es podrà assumir”, explica la tinenta d’alcaldia. En aquests moments, juntament amb la regidoria d’Urbanisme i Habitatge, s’ha començat a estudiar la possibilitat de crear habitatges d’urgència al municipi.


Imatges relacionades

  • Imatge d'arxiu del menjador de l'Escola Can Cladellas

    Imatge d'arxiu del menjador de l'Escola Can Cladellas