Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Palau-solità i Plegamans garantirà el vot secret i accessible a les persones invidents en les eleccions municipals

29 de març de 2019La proposta del PDeCAT es va aprovar per unanimitat al Ple municipal del mes de març celebrat ahir

 

Palau-solità i Plegamans garantirà el vot secret i accessible en unes eleccions locals a les persones cegues o amb deficiència visual severa. Així ho ha decidit per unanimitat el ple de l’Ajuntament del mes de març mitjançant l’aprovació d’una moció presentada pel grup municipal del PDeCAT-Demòcrates i recolzada per la resta de grups.

 

Segons l’acord, l’administració municipal s’encarregarà de confeccionar un kit específic similar al que ja s’utilitza a la resta de comicis però que no està habilitat per a les eleccions municipals, que serà distribuït entre totes aquelles persones invidents que s’adhereixin a la iniciativa i que en facin una inscripció prèvia a l’Ajuntament.

 

Els interessats hauran de sol·licitar-lo a l’Ajuntament entre el 2 d’abril i el 9 de maig mitjançant una instància genèrica que poden tramitar telemàticament o bé fer-ho presencialment a les oficines del Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) a la Plaça de la Vila, 1, de dilluns a divendres de 10 a 14h.

 

A continuació, s’encarregaran els kits amb forma de maletins que incorporaran les paperetes del partits, cadascuna dins d’un sobre escrit en braille, i un sobre normal buit on els votants introduiran la papereta escollida, de manera que sigui impossible saber quina ha estat la seleccionada.

 

El dia de les eleccions, un cop s’identifiquin, personal del col·legi electoral li proporcionarà el maletí perquè procedeixi a la tria del vot ja sigui a casa seva i tornant amb la butlleta escollida o bé dins d’un espai privat habilitat al mateix col·legi electoral. 


Imatges relacionades

  • Paperetes

    Paperetes

Enllaços relacionats