Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

La Generalitat reduirà a la meitat el cànon de l’aigua per a usuaris domèstics i activitats econòmiques

20 de març de 2020Les famílies vulnerables o que entrin en aquesta situació a conseqüència del coronavirus podran no pagar res per aquest concepte

 

El Govern de la Generalitat ha aprovat una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua que suposaran un estalvi per a les famílies i les empreses en el seu rebut, davant la pandèmia de COVID19 que alhora també està tenint un impacte directe sobre l’economia i el conjunt de la societat.

 

Des de la Generalitat s’ha cregut convenient fer una rebaixa temporal del cànon de l’aigua i podrà alleugerir en part les càrregues econòmiques de la ciutadania i de les empreses que en són contribuents.

 

És per això que s’han aprovat les següents mesures:

 

  • Aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig).

 

  • Aplicar una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques (petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms).

 

El cost aproximat d’aquestes mesures es quantifica en 50 milions d’euros, que permetran aportar liquiditat a les famílies i a les empreses, amb càrrec a la Generalitat, a través del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

 

A banda d’aquestes mesures, cal recordar que totes les famílies en situació de vulnerabilitat, o les que es puguin trobar en aquesta situació els propers mesos a conseqüència de la repercussió del coronavirus, poden demanar i acollir-se al cànon social zero, el que implica no pagar per aquest concepte dins de la factura de l’aigua.


Imatges relacionades

  • Aixeta

    Aixeta

Documentació adjunta