Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Conveni de l'Ajuntament amb l’ONG Open Arms

7 d'octubre de 2020L’acord permetrà destinar recursos a la protecció de les persones migrades així com a projectes educatius a les escoles locals

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha signat un conveni amb la Fundació Proactiva Open Arms per col·laborar en les seves tasques de protecció de persones migrades i refugiades a la Mediterrània.

 

La signatura es va fer fa un dies, però avui s’ha realitzat una trobada telemàtica amb l’alcalde, Oriol Lozano; la regidora d’Acció Social, Patricia Freire; l’assessora pedagògica d’Open Arms, Àngeles Schjaer; i de la directora de premsa i comunicació de l’ONG, Laura Lanuza.

 

Lozano ha comentat, que “mitjançant aquest acord, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans aportarà 20.000 euros a l’entitat, per destinar-los a diferents tasques vinculades a l’ajuda humanitària de les persones migrades i refugiades, així com a projectes educatius a la vila”.

 

Proactiva Open Arms destinarà una part d’aquesta aportació a tasques de protecció i d’atenció d’emergència i a reforçar el monitoratge de les persones migrades i refugiades que es desplacen per la Mediterrània. L’altra part s’invertirà en educació en llibertat, que s’impartirà a tots els centres educatius de Palau-solità i Plegamans, per visibilitzar i denunciar la situació d’aquestes persones

 

L’assessora pedagògica d’Open Arms, Àngeles Schjaer, ha assenyalat que “signar convenis com el que hem tancat amb l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ens dona oxigen per tirar endavant i seguir treballant, no només per a la protecció de les persones migrades i refugiades, sinó també per educar els més joves”.

 

La regidora d’Acció Social, Patricia Freire, ha agraït a Open Arms “la feina que dueu a terme per un món més just i igualitari. Aquest govern tenia clar que havia de col·laborar amb l’ONG, perquè salvar vides és el més important. A més, l’educació en llibertat que impartireu ens permetrà evolucionar com a éssers humans”.

 

Proactiva Open Arms

 

La Fundació Proactiva Open Arms es dedica a la protecció de les persones migrades i refugiades que intenten arribar a Europa per mar, fugint de conflictes bèl·lics, de la pobresa o d’altres situacions de persecució o que puguin fer perillar la seva vida. Amb aquest objectiu, treballa per a la vigilància i salvament d’embarcacions de persones que necessiten auxili a la mar, a més de comunicar i denunciar la injusta situació per la qual estan passant.  

 

A més de l’acció directa, desenvolupa tasques d’educació i sensibilització entre la ciutadania, per fomentar el compromís i la mobilització de la ciutadania vers les persones migrades i refugiades. També treballa en xarxa amb d’altres organitzacions als països d’origen d’aquestes persones, per impulsar xarxes de coneixement i d’informació entre la població local i enfortir el teixit social.

 

POTS VEURE LA RODA DE PREMSA COMPLETA A: Roda de premsa Open Arms


Imatges relacionades

  • Signatura conveni amb Open Arms

    Signatura conveni amb Open Arms

  • Signatura conveni amb Open Arms

    Signatura conveni amb Open Arms

  • Signatura conveni amb Open Arms

    Signatura conveni amb Open Arms

Vídeos adjunts

  • Roda de premsa Conveni Open Arms

Enllaços relacionats