Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

L'Ajuntament atorga a ADISPAP l'aportació solidària dels Amics del Tren

23 de juliol de 2009L'Alcaldessa de la vila, Mercè Pla, va lliurar ahir a l'Associació de Discapacitats de Palau-solità i Plegamans (ADISPAP) la recaptació que l'Associació Cultural Amics del Tren va aconseguir amb els tiquets per pujar al Tren de l'Hostal del Fum en un cap de setmana solidari del mes de novembre. Amics del Tren va lliurar els 919,50 euros que va recaptar a l'Ajuntament per a què l'adjudiqués a alguna entitat social del municipi. D'entre “el teixit associatiu tan ric i divers amb què compta el municipi”, segons l'Alcaldessa, l'equip de govern va decidir atorgar-los a ADISPAP, “per la gran feina que fan a favor del col·lectiu de discapacitats i de les seves famílies”, tal i com va explicar l'Alcaldessa.

 

 

Mercè Pla també va dedicar unes paraules de reconeixement a l'Associació Cultural Amics del Tren, “una entitat molt estimada que sempre està predisposada a ajudar amb entusiasme a les demés entitats del poble i que a més proporciona una de les millors atraccions amb què compta el municipi, el Tren de l'Hostal del Fum, essent els qui més cura tenen del parc urbà”. En definitiva va voler agrair a totes dues entitats “la gran feina que fan en favor del municipi i de la seva gent”.

 

 

En aquest sentit, Isabel Cervera, secretària d'ADISPAP, va recordar: “Amics del Tren sempre ens ofereix gaudir del trajecte de forma gratuïta quan visitem l'Hostal del Fum”. “Sempre hem mantingut la premissa que les entitats i les escoles de Palau-solità i Plegamans puguin fer el trajecte en tren gratuïtament”, va recordar Josep Guerrero, secretari de l'Associació Cultural Amics del Tren.

 

Per exemple, amb els diners donats per Amics del Tren i adjudicats per l'Ajuntament a ADISPAP, els socis d'aquesta entitat podran marxar de colònies al mes de setembre, a Xerta, al Baix Ebre, durant tres dies. Allà podran gaudiran d'activitats com anar d'excursió, navegar en canoa, fer hípica des de la disciplina de l'equinoteràpia...

 

 

Isabel Cervera va subratllar que la donació els arriba en un moment de dificultats econòmiques per a l'entitat, “que ara només té els ingressos que provenen de l'Ajuntament i de les quotes dels socis ja que moltes empreses han deixat d'aportar fons a causa de la crisi econòmica”. En aquest sentit, va agrair altres recursos que l'Ajuntament ha decidit proporcionar-los, com una nova seu ?que compartiran amb altres entitats?, on podran fer part de les seves activitats quan s'enllesteixi la remodel·lació de l'edifici municipal del carrer Anselm Clavé, 11. També se'ls cedirà l'ús en hores convingudes de la pista esportiva adjacent a l'edifici del DESOC, al carrer de Can Cortès.

 

 

Un altre servei que l'Ajuntament ja ha aprovat proporcionar al col·lectiu és l'activitat d'Esport adaptat que ha dissenyat la regidoria d'Esports i que oferirà de forma gratuïta dins el programa estable de les Activitats Esportives 2009-2010. Amb l'Esport adaptat, que realitzarà les seves sessions tots els divendres compresos dins el període del curs escolar, es proporciona una eina més d'integració social i de creixement personal, a través dels valors que implica la pràctica esportiva, a banda de l'evident millora de salut que comporta l'exercici físic.

 


Imatges relacionades

  • Carme Rubí, regidoria de Serveis Socials; Josep Guerrero, Amics del Tren; Mercè Pla, Alcaldessa; i Isabel Cervera, ADISPAP

    Carme Rubí, regidoria de Serveis Socials; Josep Guerrero, Amics del Tren; Mercè Pla, Alcaldessa; i Isabel Cervera, ADISPAP