Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

Premis per als alumnes guanyadors del concurs de dibuix sobre l’aigua i el medi ambient

8 de març de 2013La Fundació CASSA va lliurar ahir a la tarda els premis per als millors dibuixos que han presentat els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles del municipi. El concurs de dibuix forma part d’un programa educatiu destinat a formar els nens i nenes sobre l’aigua, la importància de no malgastar aquest bé i de no malmetre el medi ambient. Tant el concurs com el programa educatiu en el qual s’emmarca es duen a terme a Palau-solità i Plegamans des de fa 13 anys i mitjançant una estreta col·laboració entre les escoles de la vila i l’empresa Aigües de Sabadell–Grup Cassa. Enguany han dut a terme les diverses activitats educatives d’aquest programa un total de 165 alumnes palauencs, amb edats compreses entre els 3 i els 14 anys.

 

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc a l’Auditori de la Masia de Can Cortès. Hi van prendre part l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós; el Tinent d’Alcaldia d’Educació i Cultura, Joan Carles Tinoco; i Miquel Àngel Fos, director general de CASSA. L’Alcaldessa va posar en relleu la necessitat de “mantenir programes educatius com aquest que fomenten els hàbits responsables entre els més petits i que els comprometen amb el medi ambient”. L’alcaldessa també va aprofitar per posar de manifest la necessitat de “continuar invertint en una escola pública de qualitat, com s’ha fet fins ara” i va demanar als governs de la Generalitat i l’Estat que deixin de fer retallades en “serveis bàsics com l’educació, la sanitat i els serveis socials”.

 

Joan Carles Tinoco, al seu torn va agrair la participació de tots els alumnes i les escoles i va destacar la importància d’educar entorn al valor d’un recurs natural tan important com l’aigua.

 

L’alumne que es va fer amb el primer premi es va endur una bicicleta de muntanya. I a més a més va fer que el centre al qual estudia, el CEIP Palau, rebi un val per a material escolar valorat en 150€. El segon premi va ser un IPod Nano, mentre que els tres accèssits es van fer amb un reproductor MP4.  A més a més els alumnes finalistes en el concurs van rebre com a detall sorpresa un diccionari català-anglès per a cadascun.

 

Programa educatiu

Si bé el concurs de dibuix es convoca per a alumnes de 10 a 14 anys, el programa educatiu mediambiental sobre l’aigua i el medi ambient és molt més ampli, ja que inclou activitats per als alumnes de totes les etapes de l’educació infantil i primària:

 

 • El gran camí de l’aigua (de 3 a 5 anys): Introducció al món de l'aigua pels alumnes més petits, mitjançant jocs i cançons. Es porta a terme a l'aula de l'escola durant 1 hora.
 • L'aigua es transforma (de 6 a 9 anys):Activitat experimental per distingir algunes de les principals propietats de l'aigua, conèixer el cicle de l'aigua i aprendre comportaments de consum responsable. Es porta a terme a l'aula de l'escola durant 1 hora.
 • El cicle integral de l’aigua (de 10 a 14 anys): Conèixer el cicle integral de l'aigua al complet. Durant 1 matí, es porten a terme les següents activitats:
  • Introducció teòrica a l'aula de l'escola. Explicació del sistema de subministrament d'aigua de Palau-solità i Plegamans.
  • Visita al dipòsit d'aigua potable de Can Llong
  • Participació al Concurs de Dibuix CASSA: els alumnes poden presentar dibuixos relacionats amb l'aigua i el medi ambient.
  Aquest programa, que es duu a terme cada any braç a braç entre la Fundació CASSA i les escoles del municipi, fa que cada alumne treballi continguts i activitats sobre l’aigua i el medi ambient un mínim de 3 vegades al llarg de la seva formació en les etapes d’educació infantil i primària.

Imatges relacionades

 • Les autoritats amb els guanyadors del concurs

  Les autoritats amb els guanyadors del concurs

 • La guanyadora del concurs s'ha emportat una bicicleta

  La guanyadora del concurs s'ha emportat una bicicleta

 • Imatge del primer i segon dibuix guanyadors

  Imatge del primer i segon dibuix guanyadors