Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 30 de juliol

Dos estudiants de l’institut Ramon Casas, finalistes en els premis Minerva de treballs de recerca

27 de juny de 2013Carles Cugat i Damià Fuentes, dos alumnes que aquest any han cursat 2n de batxillerat a l'Institut Ramon Casas i Carbó, han estat guardonats amb els premis finalistes en l'11a edició del Certamen Minerva. Aquest premi té l'objectiu de potenciar i donar a conèixer els treballs de recerca elaborats per alumnes de 2n de batxillerat dels centres educatius de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat.

 

En concret, Carles Cugat és l'autor del treball Com impulsar amb tècniques de màrqueting una associació esportiva? "Dur a terme aquest treball de recerca m'ha enriquit amb nous coneixements sobre màrqueting i sobre com portar una entitat, els seus deures i les seves responsabilitats", explica el mateix alumne en el dossier que presenta el resum de tots els treballs seleccionats. Per la seva banda, Damià Fuentes ha elaborat l'estudi La física dels salts, que "tracta sobre una expressió matemàtica que permet explicar quines condicions ha de tenir un salt perquè sigui perfecte i còmode per al qui salta i, per tant, poder canviar els errors", sintetitza l'estudiant en el resum del treball.

 

Tots dos van acudir a l'acte de lliurament dels premis d'aquesta edició del Certamen Minerva, que va tenir lloc el 18 de juny a la sala d'actes el Roure de Polinyà. Hi van anar acompanyats del Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Joan Carles Tinoco, i el director de l'Institut Ramon Casas i Carbó, Xavier Roig, a més d'altres professors dels instituts participants, autoritats dels sis municipis i amics i familiars dels alumnes. Tinoco explica que “els premis finalistes volen posar en relleu treballs que provoquen un cert impacte, que criden l’atenció per aportar coneixements curiosos i cridaners”. En qualsevol cas, el regidor dirigeix unes paraules també “a tots els alumnes de 2n de batxillerat que dediquen moltes hores i molt d’esforç a elaborar un treball de recerca que sempre duu implícit un procés d’investigació i d’aprenentatge molt significatiu”.

 


Imatges relacionades

  • D'esquerra a dreta: els estudiants Cugat i Fuentes, acompanyats pel regidor Tinoco

    D'esquerra a dreta: els estudiants Cugat i Fuentes, acompanyats pel regidor Tinoco

  • Alumnes autors dels treballs finalistes amb professors i autoritats dels diversos municipis que participen al Minerva

    Alumnes autors dels treballs finalistes amb professors i autoritats dels diversos municipis que participen al Minerva

Documentació adjunta

Enllaços relacionats