Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

El Ple de l'Ajuntament aprova el nou pla educatiu de l'Escola Municipal de Música

28 de juny de 2013S'obre el període de matriculació del centre per al curs 2013-2014

 

El Ple Ordinari de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans celebrat ahir, 27 de juny, va aprovar el nou Pla Educatiu de l'Escola Municipal de Música, que suposa un canvi significatiu en l'oferta formativa d'aquest centre. Començarà a aplicar-se a partir del proper mes de setembre. El nou pla ofereix molta més varietat de cursos i tallers, cosa que obre el ventall de possibilitats per a les persones interessades en la música.

 

La proposta es va portar al Ple dividida en dos punts. El primer proposava l'aprovació del pla educatiu, cosa que es va fer amb l'acord de tots els grups. El segon implicava la modificació de les taxes relatives a l'ús dels serveis que presta l'Escola de Música (Ordenança Fiscal núm. 24) per adequar-les a la nova oferta. Aquest segon punt també va ser aprovat, però només amb els vots afirmatius dels grups que formen part de l'equip de govern (PSC, ICV-EUiA i la Veu de Palau-solità i Plegamans). CiU i ERC van abstenir-se mentre que el PP va votar-hi en contra.

 

Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura, va iniciar la presentació del nou pla agraint "la gran feina feta pel professorat del centre a l'hora d'elaborar el nou projecte educatiu, que permet optimar el servei i que tinguem una nova Escola de Música". Sobre la modificació de les taxes que paguen els usuaris d'aquest servei, Tinoco va explicar que "el nou pla educatiu modifica els horaris i els serveis i per això s'ha fet un estudi en profunditat per lligar amb coherència una cosa i l'altra". "Alguns preus baixen respecte als que hi havia i altres pugen", va sintetitzar el regidor, si bé va matisar que "es manté la línia fixada al novembre del 2012, quan es va definir que els usuaris pagarien prop del 38% del cost del servei; la resta va a càrrec de l'Ajuntament; és a dir, de tots els contribuents del municipi". Tinoco va resumir que "el més positiu en el canvi de les taxes és que són més realistes i més ajustades als diversos serveis i es modifiquen segons l'estudi del professorat".

 

Més oferta per atreure més públic

El nou pla educatiu suposa un canvi molt significatiu en l'oferta de cursos de l'Escola Municipal de Música, que compta amb 23 anys d'història i amb uns 150 alumnes en el curs 2012-2013. La directora del centre, Anna Soley, va resumir en unes declaracions fetes a Ràdio Palau que "el nou pla suposa un canvi per les ganes de tirar endavant, de fer coses diferents, de ser un referent a nivell comarcal i d'innovar". "Es proposa una oferta de cursos i tallers molt més gran per arribar a un públic molt més nombrós a través dels nous tallers i d'ensenyar a tocar més instruments", afegeix Soley.

 

Als nous tallers, per exemple, "tothom hi pot accedir de forma independent a la resta d'assignatures", comenta Soley. "És a dir –explica la directora-, qui estigui interessat en un dels tallers, que n'hi ha trimestrals i anuals, no s'haurà de matricular a una assignatura o fer estudis reglats". Aquesta nova oferta està pensada, segons Soley, "per aquelles persones que el que volen és desenvolupar les seves ganes de fer música però que potser no estan interessades en fer estudis reglats o determinades assignatures".

 

Matrícula oberta

El període de matriculació per a l'Escola Municipal de Música s'obre de l'1 al 16 de juliol, i tornarà a obrir-se al setembre. Fora d'aquest termini cal consultar sobre la disponibilitat de places. Per tal de matricular-se o informar-se sobre els cursos i tallers, cal adreçar-se al Castell de Plegamans, que és la seu de l'Escola de Música, de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.00h i de 15.30 a 19.00h.


Imatges relacionades

  • L'Escola de Música amplia l'oferta de classes d'instrument. Aquí una alumna practica amb la flauta travessera.

    L'Escola de Música amplia l'oferta de classes d'instrument. Aquí una alumna practica amb la flauta travessera.

  • Classes de cant a l'Auditori del Castell de Plegamans

    Classes de cant a l'Auditori del Castell de Plegamans

  • Els més petits aprenen amb l'ajuda d'un piano

    Els més petits aprenen amb l'ajuda d'un piano

Documentació adjunta