Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Enllestides diverses millores als centres educatius davant l'inici del nou curs escolar

6 de setembre de 2013El curs escolar 2013-2014 comença la setmana vinent. Els centres educatius del municipi l'inicien després d'haver-s'hi fet diverses millores a les escoles de primària i a les escoles bressol municipals. Una part significativa d'aquests treballs la duen a terme treballadors de les Brigades Municipals. La inversió prevista total que l'Ajuntament destina durant aquest any a fer obres de millora i altres adequacions als centres del municipi se situa al voltant dels 77.000€.

 

El Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura, Joan Carles Tinoco, especifica que, "més enllà de les millores que s'han durant les vacances d'estiu, hi ha previstes altres obres a diversos centres, atenent a les necessitats que es detecten en cadascun d'ells i tenint en compte aspectes vinculats a la seguretat, la qualitat dels equipaments i l'eficiència energètica".

 

A les dues escoles bressol municipals s'ha pintat de nou bona part de les estances interiors, així com les portes, baranes i altres elements. Per dur a terme aquesta millora, l'Ajuntament ha comptat amb la donació solidària de pintura que ha fet l'empresa PIVEMA. A més, s'hi han fet altres treballs,com el canvi de les manetes de les portes, la renovació d'antipinçadits -que són les proteccions que es col·loquen a les portes per evitar que els infants puguin introduir els dits entre la porta i el marc i patir així un accident-, la reparació de la porta d'entrada de l'Escola Bressol Patufet i la instal·lació d'una de nova a l'Escola Bressol el Sol. També s'han col·locat nous protectors a les partes.

 

Pel que fa a les escoles de primària, destaca la creació d'una nova pista esportiva a l'Escola Can Periquet. Per crear-la s'ha pavimentat una part del pati del centre i s'hi han col·locat cistelles per jugar a bàsquet. Aquesta actuació s'ha fet amb l'aportació econòmica de l'AMPA del centre i de l'Ajuntament. En paral·lel, a l'Escola Josep M. Folch i Torres s'ha renovat el paviment de formigó d'una part del pati. Allà s'ha renovat també l'arrebossat de part de les parets que fan de tanca del recinte. També s'hi han fet millores a la façana de l'edifici prinicipal, i s'han renovat algunes teules trencades i el paviment del vestíbul. A l'Escola Can Cladellas s'han fet treballs de millora en la coberta del centre. Tal i com esmenta el regidor Tinoco, durant el que queda d'any es faran altres actuacions puntuals en aquests i altres centres, "aprofitant caps de setmana i les vacances de Nadal".

 

Entorns més segurs

A banda dels treballs realitzats a l'interior dels centres educatius, l'Ajuntament ha dut a terme, també durant aquest estiu, millores en l'entorn de les escoles, amb l'objectiu de potenciar la seguretat viària dels alumnes i l'accessibilitat de totes les persones. Una de les més significatives ha estat la creació de noves voreres als carrers Sagrera i Camí de Santa Magdalena per assegurar un itinerari segur per als nens i nenes que estudien a l'Escola Can Cladellas. "Amb aquesta actuació i junt amb altres fetes amb anterioritat, es culmina un itinerari segur i accessible per als vianants, des del carrer St. Oleguer, a la Sagrera, i fins a l'Escola Can Cladellas", comenta la regidora de Manteniment d'Espais Públics, Carme Sanz. Aquesta actuació ha suposat una inversió aproximada de 44.000€.

 

A més d'aquesta obra, l'Ajuntament ha realitzat treballs de millora en la senyalització de trànsit a l'entorn de bona part dels centres, invertint-hi, aproximadament, uns 6.000€. Amb aquests diners s'han pintat de nou un nombre importants de passos de vianants situats a prop dels centres, amb franges alternes de color blanc i vermell per fer-los més visibles. També s'han col·locat senyals verticals, reflectants i molt vistosos, que indiquen als conductors que es troben en una zona escolar i que la velocitat màxima en aquests indrets és de 20km/h. Tot plegat es coompleta amb el reforç de la senyalització horitzontal, en aquestes zones i en altres vies, pintant l'eix de separació de sentits de circulació, senyals de Stop o de l'obligatorietat de cedir el pas o delimitacions de les places d'aparcament, entre altres.

 

Imatges relacionades

  • Nova pista esportiva a l'Escola Can Periquet

    Nova pista esportiva a l'Escola Can Periquet

  • Pas de vianants pintat de nou davant l'Escola Can Cladellas

    Pas de vianants pintat de nou davant l'Escola Can Cladellas

  • Una de les sales de l'Escola Bressol el Sol, amb la pintura renovada i altres millores

    Una de les sales de l'Escola Bressol el Sol, amb la pintura renovada i altres millores