Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost

L'Educació Viària que imparteix la Policia Local introdueix novetats en l'any del 25è aniversari

20 de febrer de 2014El programa d'Educació Viària que imparteix la Policia Local en col·laboració amb els centres educatius de Palau-solità i Plegamans introdueix novetats en l'edició d'aquest any, el 25è des que es va introduir per primer cop aquesta formació dins el programa formatiu dels estudiants del municipi. Enguany les activitats i les classes d'Educació Viària s'inicien durant el mes de març i finalitzen al juny. Se'n beneficien un total aproximat d'uns 2.500 estudiants, des de P3 i fins a alumnes de batxillerat i del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI), passant per l'educació primària i l'ESO. El programa d'Educació Viària del municipi ha rebut diversos reconeixements, d'organismes de la Unió Europea, la Diputació de Barcelona i el Servei Català de Trànsit, entre altres.

 

Entre les novetats, s'hi compta la introducció de noves activitats que tenen l'objectiu de transmetre coneixements vinculats a la seguretat viària mitjançant el joc. A més, s'amplia a altres col·lectius el programa d'Educació Viària, com la gent gran i estudiants d'educació postobligatòria (batxillerat, PQPI...). Així ho han explicat en una roda de premsa celebrada aquest matí a la Casa Consistorial, en la que han participat Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans; Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Seguretat Ciutadana; Joan Gràcia, coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal; i tres dels agents que s'encarreguen de dur a terme les classes i les activitats.

 

L'Alcaldessa ha subratllat "la importància d'incloure el col·lectiu de gent gran en el programa global d'Educació Viària de la Policia Local". "Entre altres aspectes, hem vist els darrers anys com s'han multiplicat els petits vehicles per a persones amb mobilitat reduïda [similars a tricicles amb motor], que són un gran avenç per evitar l'aïllament de la gent gran però també un nou format de mobilitat que cal tenir en compte des del punt de vista de la seguretat viària", ha exemplificat Padrós.

 

Abans de citar aquest exemple, l'Alcaldessa ha felicitat a l'equip de la Policia Local que duu a terme el programa, així com a la Tinenta d'Alcaldia de Seguretat Ciutadana, Àngels Marcuello. També ha donat la benvinguda a l'agent que s'incorpora enguany a l'equip i ha excusat l'absència de Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura. També ha agraït "la feina dels directors i els professors dels centres educatius, que cada any adapten els horaris i els currículums per encabir les hores que es dediquen a l'Educació Viària que imparteix la Policia Local".

 

Àngels Marcuello ha entrat en matèria fent un reconeixement "a la dedicació i l'esforç que suposa per a la Policia Local dur a terme l'Educació Viària". En aquest sentit, la regidora no es referia només a "l'organització dels continguts, les classes i les activitats", sinó també "pel fet de mantenir la qualitat en la resta de serveis que presta la Policia Local malgrat destinar alguns agents a l'Educació Viària". Tot seguit, ha resumit els tres eixos en els que se centra l'Educació Viària: l'acompanyament als estudiants en la coneixença de la realitat urbana i les seves regles pel que fa a la mobilitat; la motivació per fer un bon ús de la via pública –respecte pels demés, civisme...-; i l'adopció d'hàbits preventius".

 

Després, un dels agents de l'equip d'Educació Viària ha detallat que "enguany es continua perseguint l'objectiu d'oferir una Educació Viària de qualitat i s'introdueixen novetats que es volen consolidar al curs 2014-2015". Entre les noves activitats, s'hi compta la transmissió de coneixements de seguretat viària mitjançant jocs com el Trivial, l'ampliació del programa d'activitats afegint-hi obres de teatre i sortides i actualitzar els acords amb el Servei Català de Trànsit amb la intenció de crear un parc de trànsit, un circuit tancat on s'hi reprodueixin carrers amb la senyalització que es pot trobar al món real i on els alumnes puguin circular tot aprenent les normes de circulació.


Imatges relacionades

 • Teresa Padrós, Àngels Marcuello i Joan Gràcia, amb els agents de l'equip d'Educació Viària, en la presentació del curs d'enguany.

  Teresa Padrós, Àngels Marcuello i Joan Gràcia, amb els agents de l'equip d'Educació Viària, en la presentació del curs d'enguany.

 • Els alumnes surten en bicicleta pel municipi per posar en pràctica els coneixements sobre com circular de forma segura i correcta.

  Els alumnes surten en bicicleta pel municipi per posar en pràctica els coneixements sobre com circular de forma segura i correcta.

 • L'Educació Viària inclou una visita a l'empresa palauenca Jané per conèixer les instal·lacions 'Crash Test' i saber la importància dels sitemes de seguretat com el cinturó o les cadiretes.

  L'Educació Viària inclou una visita a l'empresa palauenca Jané per conèixer les instal·lacions 'Crash Test' i saber la importància dels sitemes de seguretat com el cinturó o les cadiretes.

 • Un dels agents imparteix una classe teòrica d'Educació Viària a l'Escola J. M. Folch i Torres.

  Un dels agents imparteix una classe teòrica d'Educació Viària a l'Escola J. M. Folch i Torres.