Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

L'Escola Palau rep el distintiu Escola Verda pel seu compromís amb la sostenibilitat

20 de març de 2014L'Escola Palau ha rebut el distintiu que l'inclou a la xarxa catalana Escoles Verdes, i consisteix en un certificat de la Generalitat de Catalunya i una placa que ja ha estat lliurada per ser col·locada al centre. L'Escola Palau és la primera de Palau-solità i Plegamans que s'integra així en aquesta xarxa, on hi són presents 600 centres educatius. El distintiu té una validesa de tres anys, quan s'ha de tornar a renovar.

 

El Tinent d'Alcadia d'Educació i Cultura, Joan Carles Tinoco, felicita el centre i la seva comunitat educativa. "La comunitat educativa de l'escola està molt conscienciada en els valors que es transmeten amb la promoció de la sostenibilitat". El regidor anima a la resta de centres del municipi a "presentar-s'hi en la següent convocatòria perquè també estan conscienciats i treballen en aquest sentit".

 

Cesca Moncusí, directora de l'escola, va rebre aquest distintiu de mans del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila. Es va fer el lliurament en l'acte de celebració dels 15 anys d'aquest programa, celebrat el 15 de març al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, on junt amb l'Escola Palau, 42 centres catalans més van rebre el distintiu per primer cop i 157 més el van renovar.

 

La directora de l'Escola Palau ha manifestat en una entrevista concedida a Ràdio Palau que la comunitat educativa d'aquest centre se sent "molt orgullosa i contenta per haver rebut aquest distintiu". Moncusí afegeix que "l'escola està molt compromesa amb la sostenibilitat i inculquem aquests valors en el dia a dia". Per aconseguir aquest distintiu els mestres han fet 2 anys de formació i el centre ha passat després una auditoria per certificar la integració de les pràctiques sostenibles en el funcionament quotidià. S'ha valorat, per exemple, la creació dels horts a l'escola, el foment del reciclatge, la promoció de l'ús de carmanyoles per a dur els entrepans i el menjar, l'ús de productes de kilòmetre 0 per al menjador, el fet d'evitar els envasos d'un sol ús i el foment del reciclatge, entre altres accions.

 

Des de l'Escola Palau, però, no es conformen en quedar-se en aquest punt, Moncusí avança nous projectes que han encetat aquest curs: "Volem millorar l'estalvi energètic amb una auditoria que hem engegat amb col·laboració amb l'Ajuntament, centrant-nos en aquest curs en la llum i l'aigua i amb vistes a fer-ho també el consum de gas". La directora també apunta a "potenciar l'ús d'aliments ecològics i explorar la possibilitat de poder donar els aliments que sobrin a l'escola per a les persones que ho necessitin".


Imatges relacionades

  • 140320 escolapalau horts2

    140320 escolapalau horts2

  • 140320 escolapalau pati

    140320 escolapalau pati

  • 140320 escolapalau horts

    140320 escolapalau horts

Enllaços relacionats