Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol

Una quinzena de persones s'informen sobre la nova FP Dual en una xerrada celebrada a Can Cortès

7 de maig de 2014



Una quinzena de persones van acudir ahir al matí a la sessió informativa que es va celebrar a la Masia de Can Cortès per informar-se sobre la nova Formació Professional Dual, que permet combinar l'estudi amb un contracte de treball remunerat o una beca salari. La xerrada informativa va anar a càrrec de Judit Tahull, responsable del projecte FP Dual de l'Institut Ramon Casas i Carbó, l'únic centre públic del municipi d'educació secundària i postobligatòria.

 

Entre altres aspectes, Tahull va explicar que la FP Dual s'adreça a qualsevol persona, independentment de l'edat, que es plantegi cursar un cicle formatiu i que trobi atractiu culminar-lo amb un contracte laboral i que les empreses puguin participar en la confecció dels plans formatius. Tal i com va relatar Tahull, el treball desenvolupat dins aquest cicle formatiu és experiència laboral efectiva que pot ser inclosa com a tal al curriculum vitae. I és que la FP Dual multiplica les hores de treball en una empresa respecte a les tradicionals estades per fer pràctiques en empreses.

 

Les persones interessades en cursar-la el proper curs han de formalitzar la preinscripció del 13 al 23 de maig al centre educatiu on volen matricular-se com a primera opció. La FP Dual és un nou model que promou el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i que s'estrenarà a l'Institut Ramon Casas i Carbó en el proper curs. En concret, el centre educatiu palauenc afegeix a la seva oferta formativa el cicle formatiu de Tècnic/a en gestió administrativa en la modalitat de FP Dual. A més, Tahull va informar també sobre l'oferta formativa en FP Dual d'altres branques professionals que no s'impartiran el curs vinent a Palau-solità i Plegamans però sí en altres centres educatius de municipis propers.

 

Per tal d'implantar la FP Dual en Tècnic/a en gestió administrativa, l'Institut Ramon Casas i Carbó ha comptat amb la col·laboració de l'àrea d'Educació i del servei d'ocupació i empresa Palau Avança de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Així s'ha aconseguit, per exemple, que diverses empreses del municipi s'integrin en aquest programa, participin activament en la confecció del pla formatiu i aprofitin els diversos avantatges que poden obtenir pel fet de contractar alumnes de la FP Dual.

 


Imatges relacionades

  • Sessió informativa sobre la FP Dual celebrada del 6 de maig del 2014 a Can Cortès.

    Sessió informativa sobre la FP Dual celebrada del 6 de maig del 2014 a Can Cortès.

  • L'Institut Ramon Casas i Carbó incorpora la FP Dual a la seva oferta en el curs 2014-2015.

    L'Institut Ramon Casas i Carbó incorpora la FP Dual a la seva oferta en el curs 2014-2015.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats