Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

El curs 2014-2015 comença amb 2.608 alumnes a les escoles i instituts de la vila

15 de setembre de 2014Avui s'han iniciat les classes dels centres educatius del municipi. En total han entrat a les aules 2.608 alumnes, d'educació infantil, primària, secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius. Tot aquest alumnat es reparteix en les cinc escoles del municipi (Folch i Torres, Can Cladellas, Palau, Can Periquet i Marinada) i en els dos instituts de la vila (Ramon Casas i Carbó i Marinada). A tots ells cal sumar els 156 nens i nenes inscrits a les dues escoles bressol municipals (Patufet i el Sol), a més a més dels alumnes de l'Escola d'Adults i de l'Escola Municipal de Música.

 

Tal i com ha manifestat a Ràdio Palau Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura, "el curs ha començat amb molta normalitat". "A més, s'inicia amb les infraestructures preparades després de les feines de millora i les obres que ha dut a terme l'Ajuntament durant les vacances d'estiu", ha afegit Tinoco, qui ha concretat que els treballs es reprendran durant les vacances de Nadal. Aquest any, a més, s'ha inclòs l'Institut Ramon Casas i Carbó en la llista de centres en els quals l'Ajuntament hi ha fet millores. "No és una tasca que pertoqui a l'Ajuntament, però s'ha volgut donar un cop de mà al centre donades les retallades pressupostàries i tenint en compte que és un equipament que és utilitzat per fer esdeveniments per al poble i organitzats per entitats", ha contextualitzat el Tinent d'Alcaldia.

 

Tinoco ha posat també l'accent en el fet que en aquest curs s'estrena la FP Dual al mateix centre de secundària. "És un projecte molt il·lusionant, ja que és una nova modalitat de FP amb un grau de pràctiques molt elevat, remunerades, i en coordinació amb la indústria de la zona". Entre les novetats, el regidor ha destacat també el nou projecte de les escoles bressol, "amb un nou programa educatiu i horaris més flexibles". Alhora l'Escola Municipal de Música consolida en aquest curs el nou projecte educatiu que va encetar el curs passat. "S'hi ha introduït el format de tallers i tastets i la resposta sembla que ha estat correcta perquè s'ha mantingut el volum de matrícules quan, en general, ha disminuït a moltes escoles de música de Catalunya", ha valorat Tinoco. Al seu torn, l'Escola d'Adults també incorpora com a novetat el curs de preparació de la prova d'accés als Cicles Formatius de Grau Superior, que completa així la seva oferta formativa. Aquest centre serà objecte "d'obres per renovar la façana i l'interior durant les vacances de Nadal", ha avançat Tinoco.

 

Beques

En aquest curs que comença s'han atorgat beques a diversos alumnes. Els infants de les escoles bresssol podien optar a beques de menjador, que atorga l'Ajuntament. S'hi han presentat 11 sol·licituds i s'han aprovat 6, segons els barems establerts. Pel que fa a les beques menjador de primària, que en principi corresponen al Consell Comarcal del Vallès Occidental, s'hi han presentat 160 sol·licituds. Aquest ens supramunicipal n'ha aprovat 75, mentre que n'ha denegat 66 i manté 18 com a pendents. D'entre aquests dos grups (denegades i pendents per part del Consell Comarcal), l'Ajuntament ha aprovat concedir 47 que satisfà el consistori amb fons propis i seguint els barems dels Serveis Socials municipals. Quant a les beques per a llibres i material, s'han presentat 80 sol·licituds presentades per famílies d'alumnes de primària i secundària. Totes han estat concedides per part de l'Ajuntament, que satisfà també els imports corresponents. 

 


Imatges relacionades

  • Imatge d'arxiu de l'Escola Josep M. Folch i Torres.

    Imatge d'arxiu de l'Escola Josep M. Folch i Torres.

Enllaços relacionats