Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

Divendres es presenta 'Història del nostre temps', un projecte educatiu i cultural basat en les llegendes, la història i el patrimoni de la vila

5 de març de 2015El projecte s'edita en format llibre amb CD musical i en una aplicació per a dispositius mòbils

 

Aquest divendres, 6 de març, el Teatre de la Vila acull a les 20h la presentació del projecte educatiu i cultural Història del nostre temps. L'acte és obert a tothom, fins a completar l'aforament de la sala.

 

Història del nostre temps és un conte musicat en el que dos personatges, el Genís i la Maria, viuran una aventura viatjant a través del temps i de les llegendes, els indrets, el patrimoni i la història de Palau-solità i Plegamans. S'editarà en format llibre amb CD i mitjançant una aplicació per a dispositius mòbils. L'edició en format físic (llibre i CD) es fa amb una tirada de 1.000 unitats que es repartiran a tots els centres educatius de la vila, a la Biblioteca Municipal, l'Escola Municipal de Música i altres equipaments.

 

El conte és obra de l'associació local Taller de les Arts, que va tirar endavant el projecte a partir d'una petició feta des de l'Ajuntament, que hi ha aportat el finançament del projecte. La banda sonora és obra de l'Escola Municipal de Música, dels professors Paulí Peña (composició musical) i Anna Soley (lletres), mentre que l’alumnat d'aquest centre i de les escoles del municipi hi han posat les veus.

 

L'Escola Municipal de Música ha preparat un concert amb el repertori d'aquesta banda sonora, interpretades en directe per uns 200 nens i nenes de diverses escoles, que les cantaran en coral, i alumnes i professors de l'Escola de Música, que tocaran els instruments. Per assistir a qualsevol de les dues sessions que es faran del concert, el 15 de març, a les 18h i a les 19.30h, cal posar-se en contacte amb l'Escola de Música per obtenir una invitació, ja que l'aforament és limitat. Aquest concert, a més de presentar la banda sonora, servirà com a acte central de la celebració del 25è aniversari de l'Escola de Música.

 

Un projecte compartit

Tal i com van explicar tres membres del taller de les arts, Sílvia Lardín, Susanna Lloret i Iolanda Blesas, al magazín El meu carrer de Ràdio Palau, el projecte és fruit d'una demanda que ha anat creixent i implicant gent del poble a mesura que es creava. "És un producte cultural i educatiu propi generat per gent del poble. Molt pocs municipis tenen un material d'aquest tipus", va afirmar Iolanda Blesas a l'entrevista. "L'Ajuntament ens ha donat molt suport, han cregut en nosaltres amb una fe pràcticament cega", comentava Blesas.

 

Amb tot, la confiança "no ha estat cega", comenta Miquel Rovira, regidor de Cultura de l'Ajuntament. "El Taller de les Arts va presentar al 2013 el conte interactiu Sant Jordi, un petit gran cavaller, una obra amb una gran qualitat, i d'aquí va sorgir la idea de fer un altre projecte similar", recorda Rovira. La primera idea del Consistori va ser fer dues obres específiques, un sobre la llegenda de la Pedra Llarga i una altra sobre el conte del Patufet. "En lloc de fer peces per separat, vam decidir fer-ne una i de grossa", va explicar Blesas a 'El meu carrer'. "És un material que, més enllà del seu valor artístic, quedarà com a material didàctic per a totes les escoles i poder donar a conèixer la història del poble, la seva evolució i el seu patrimoni”, afegeix explica Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura.


Imatges relacionades

  • El Genís i la Maria, personatges de 'Història del nostre temps'

    El Genís i la Maria, personatges de 'Història del nostre temps'

  • Cartell de la presentació de 'Història del nostre temps'.

    Cartell de la presentació de 'Història del nostre temps'.