Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

La 26a edició del programa d'Educació Viària de la Policia Local forma a uns 2.500 estudiants

18 de maig de 2015Les activitats que imparteixen els agents es fan amb tots els alumnes de la vila dels nivells que van des de P3 i fins a ESO i PQPI

 

Un total de 2.557 alumnes de totes les escoles de la vila, de l'Institut Ramon Casas i Carbó i del PQPI han realitzat en aquest curs diverses activitats formatives del programa d'Educació Viària que la Policia Local imparteix al municipi des de fa 26 anys. "L'educació i la conscienciació dels nens i joves és cabdal per a la seva seguretat actual però també perquè en el futur siguin adults responsables en aquesta matèria", explica Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia i regidora de Seguretat Ciutadana. Marcuello, a més, es mostra orgullosa del "magnífic equip d'agents que organitza les classes i les activitats amb molta dedicació i compromís".

 

El programa d'Educació Viària ofereix un ampli ventall d'activitats i accions formatives adaptades a cada edat i nivell i segons les necessitats detectades. Inclou sessions teòriques i xerrades amb alumnes de tots els nivells, obres de teatre dissenyades per professionals –Selvin, per una banda, i Ruskus Patruskus, per l'altra- amb l'objectiu de tractar la seguretat viària de forma divertida i interactiva. En aquest curs les han vist 341 alumnes de P5 i 1r de primària. També s'han organitzat visites a la comissaria de la Policia Local per a 249 alumnes de 4t de primària. Una de les activitats més esperades són les sortides en bicicleta pel municipi que fan enguany 355 nois i noies de 5è i 6è de primària, acompanyats d'agents de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil. En aquestes sortides posen en pràctica els coneixements teòrics mentre transiten pels carrers, alhora que coneixen la vila i el seu entorn.

 

Un altra sortida molt exitosa és la que es fa cada any a la planta que l'empresa Jané té al municipi i per visitar les seves instal·lacions de Crash Test. Enguany hi han anat 187 alumnes de 2n de primària, entre els mesos de febrer i març i dividits en grups. Aquestes visites comencen amb una classe teòrica en la que es transmeten nocions bàsiques sobre els senyals de trànsit, les accions correctes i incorrectes a l'hora de creuar carrers, les limitacions de velocitat i la importància i obligatorietat d'utilitzar cadiretes i alçadors (Sistema de Retenció Infantil, SRI) per als que tenen una alçada inferior a 1,35 metres. Fet això els nens i nenes passen a la part més espectacular, la zona de proves de l'empresa, on simulen accidents a una velocitat de 50km/h patits per dummies (maniquís o ninots), i comparant què passa quan van cordats amb el cinturó i amb SRI o sense. Al final, el grup analitza els resultats amb una monitora i es reflexiona sobre la diferència vital que pot suposar en cas d'accident el fet d'anar ben cordat i amb SRI.


Imatges relacionades

 • 150515 educacioviaria sortidesbicicleta1

  150515 educacioviaria sortidesbicicleta1

 • 150515 educacioviaria xerrada pqpi

  150515 educacioviaria xerrada pqpi

 • 150515 educacioviaria teatre selvin

  150515 educacioviaria teatre selvin

 • 150515 educacioviaria sortidesbicleta2

  150515 educacioviaria sortidesbicleta2

 • 150515 educacioviaria janecrashtest3

  150515 educacioviaria janecrashtest3

 • 150515 educacioviaria janecrashtest2

  150515 educacioviaria janecrashtest2

 • 150515 educacioviaria janecrashtest1

  150515 educacioviaria janecrashtest1