Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Els alumnes del PFI-PTT presenten projectes per finalitzar i superar el curs

17 de juny de 2015Els alumnes del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) es troben en la recta final del curs, en la que culminen les pràctiques en empreses i presenten els treballs finals. A Palau-solità i Plegamans, a través d'un servei que organitza l'Ajuntament, s'ofereixen dues branques del PFI-PTT: la de vendes, oficina i atenció del públic, per una banda, i la d'instal·lació i manteniment, per l'altra. Dotze alumnes finalitzen el curs en la primera modalitat; onze, en la segona.

 

Els alumnes de vendes, oficina i atenció al públic han presentat, cadascun d'ells i com a treball final, un projecte de comerç propi. Les presentacions van tenir lloc dijous passat a l'Auditori de Can Cortès. A més d'explicar en públic el projecte d'empresa, van exposar la imatge del comerç en qüestió, les estratègies de màrqueting i altres aspectes a tenir en compte en la creació d'un negoci. Fins i tot van elaborar maquetes com a suport per a la presentació. N'hi havia de sectors diversos, des de la confecció i venda d'objectes fets amb material reciclat fins a la distribució i assessorament de productes electrònics.

 

Els alumnes de l'altra branca han realitzat instal·lacions com a projecte final de curs. Les han creat al taller que el programa de PFI-PTT de l'Ajuntament té a la masia de Can Boada Vell. Hi han fet instal·lacions de so, telecomunicacions, electricitat, fontaneria, climatització i prevenció d'incendis, que han complementat amb la presentació dels corresponents dossiers explicatius i plànols. Algunes de les pràctiques que fan aquests alumnes queden com a millores estables en aquest equipament. Per exemple, en aquest curs han instal·lat una nova porta d'entrada a la masia. No només hi han instal·lat la porta sinó que a més l'han creat fent les feines de soldadura i d'obra. En altres edicions del curs hi han fet instal·lacions noves d'il·luminació i elèctriques, entre altres accions.

 

El PFI-PTT substitueix el que durant els darrers cursos s'anomenava PQPI-PTT. S'adreça a joves d'entre 16 i 21 anys que no hagin obtingut el títol d'Educació Secundària Obligatòria (ESO). La finalitat és proporcionar-los la possibilitat d'incorporar-se al sistema educatiu i continuar estudis de formació professional o bé incorporar-se al mercat de treball amb més possibilitats d'aconseguir una feina. De fet, al PFI-PTT se'ls prepara també per superar la prova d'accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà. A més, la nota que obtenen al PFI-PTT compta en positiu en la prova d'accés.


Imatges relacionades

  • Un alumne del PFI-PTT presenta el seu projecte d'empresa.

    Un alumne del PFI-PTT presenta el seu projecte d'empresa.

  • Una alumna del PFI-PTT presenta el seu projecte d'empresa.

    Una alumna del PFI-PTT presenta el seu projecte d'empresa.

  • Taller de Can Boada Vell on aprenen els alumnes de la branca d'instal·lació i manteniment del PFI-PTT.

    Taller de Can Boada Vell on aprenen els alumnes de la branca d'instal·lació i manteniment del PFI-PTT.