Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Una quinzena de professors assisteixen a la 2a Jornada d'Escoles d'Adults

22 de juny de 2015Una quinzena de professors i professores d'escoles d'adults de diversos municipis del Vallès han acudit aquest matí a la 2a jornada que ha organitzat l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb l'objectiu de posar en comú les experiències i les bones pràctiques d'aquests centres educatius. La jornada s'ha celebrat a l'Espai Jove l'Escorxador.

 

Enguany la trobada s'ha dedicat al canvi de perfil dels alumnes que es matriculen des de fa uns anys a les escoles d'adults, així com els conflictes que s'hi detecten. La primera ponent ha estat Gemma Argelaga, professora del CFA el Roure de Polinyà, qui ha exposat el tema 'La Unitat Zero: exposar i compartir d'una manera vivencial'. La sessió s'ha encaminat a explicar una de les eines didàctiques dissenyades per l'equip docent d'aquest centre per facilitar l'aprenentatge conscient i autònom, la cohesió grupal, l'atenció a la diversistat, l'orientació formativa i la convivència. Després ha arribat el torn de Diego Murciano, psicopedagog, formador de docents, educador, coach i màster en Gestió i Resolució de Conflictes, qui ha exposat el tema 'La resolució pacífica de conflictes a l'aula'. S'ha basat en dinàmiques reals de situacions de conflictes i en la capacitació dels i les professionals perquè adquireixin capacitats que els permetin resoldre els conflictes de forma pacífica.

 

Aquesta segona jornada s'ha organitzat després de la bona acollida que va tenir la primera, que també es va celebrar a Palau-solità i Plegamans, l'any passat. Aquella trobada va fer evident la necessitat de posar en comú les bones pràctiques però també de compartir els problemes i proposar solucions per afrontar-los.


Imatges relacionades

  • 2a Jornada d'Escoles d'Adults de Palau-solità i Plegamans.

    2a Jornada d'Escoles d'Adults de Palau-solità i Plegamans.