Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

L’Escola d’Adults estrenarà grans novetats al proper curs

6 d'agost de 2015L’Ajuntament aprofita les vacances escolars per fer millores als centres educatius

 

L’Escola d’Adults de Palau-solità i Plegamans està gairebé enllestida amb totes les reformes que podran estrenar els nous alumnes a partir del setembre. El primer, i més destacat, és el canvi en l’entrada a l’equipament, ja que a partir d’ara l’accés es farà pel carrer Dom Bosco i estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, a diferència de la que hi havia fins ara al carrer Colom.

 

“Amb aquest canvi en l’entrada a l’equipament aconseguim que els alumnes no hagin de travessar una de les aules per arribar a l’altra", explica Carmen Cabeza, regidora d'Educació. "S’ha creat un petit distribuïdor a l’entrada per poder accedir de forma independent a les dues aules, i l’accés està completament adaptat per a tothom”, afegeix. “En aquest punt, hem d’agrair la col·laboració del veïnat de l’edifici, que ha autoritzat l’Ajuntament a fer la rampa d’accés, ja que l’espai és privat i sense el seu permís no hauríem pogut fer l’obra de millora a l’entrada”, manifesta la regidora.

 

A banda de l’accés i la nova distribució de les aules, l’Ajuntament també treballa en la millora de la climatització de l’equipament. S’han substituït totes les finestres de fusta i vidres simples que provocaven filtracions tèrmiques tant a l’hivern com a l’estiu, per parets una mica més amples i finestres d’alumini amb vidres dobles que mantenen l’entrada de llum natural i permeten la ventilació, però alhora afavoreixen el confort tèrmic i la reducció del soroll extern.

 

Cal destacar la instal·lació d’un equip de climatització per aire amb bomba de calor que permet disposar de calefacció a l’hivern i aire condicionat a l’estiu. Cabeza explica que “aquest nou sistema dóna resposta de forma més ràpida a les necessitats de climatització en espais que no són molt grans, com és aquest cas, i en els que s’han d’utilitzar de forma intermitent, ja que la climatització només s’engega quan hi ha classe”. “A més –manifesta la regidora-, el nou sistema ens permetrà donar de baixa el comptador de gas i estalviar en el fix de la factura”. La reforma de l’Escola d’Adults conclou amb la renovació del 90% de la instal·lació elèctrica. El pressupost de l’obra és de 24.416,71€.

 

Altres centres educatius

Els mesos de vacances escolars també s’aprofiten per fer millores a les escoles bressol municipals. Enguany, el treball principal s’està fent a l’Escola Bressol Patufet, ja que amb un pressupost total de 30.357,69€, s’ha impermeabilitzat la terrassa exterior de l’edifici, que presentava filtracions els dies de pluja i s’acondiciona amb un tendal motoritzat que permetrà que els infants la puguin utilitzar durant tot l’any. A més, s’instal·la un punt d’aigua per poder connectar una mànega d’aigua i tres jardineres amb plantació i rec automàtic. A banda de la terrassa, també s’ha substituït el paviment de dues aules del centre. D'altra banda, a l’Escola Bressol el Sol es treballa en la substitució del paviment i arranjament de les aules de psicomotricitat i de la biberoneria. El pressupost destinat a aquestes obres és de 15.816,72€.

 

Alhora s'aprofita l'estiu per renovar els lavabos de la primera planta de l'Escola Folch i Torres. S'ha fet una reforma integral donat que eren els d'origen. Hi havia pèrdues d'aigua i diversos elements estaven en mal estat. S'ha inclòs la renovació de les rajoles de la paret, radiadors, finestres i paviment. Tot plegat, amb un pressupost de 20.499,82€. A banda, a totes les escoles s'han fet treballs de neteja i manteniment, com el pintat de diversos elements, reparacions en reixes, cobertes i finestres i millores en elements esportius del pati, així com aportacions al sauló d'aquests.


Imatges relacionades

 • Nova entrada a l'Escola d'Adults, al c. Dom Bosco, i modificació de la vorera perquè sigui accessible.

  Nova entrada a l'Escola d'Adults, al c. Dom Bosco, i modificació de la vorera perquè sigui accessible.

 • Reforma de l'Escola d'Adults.

  Reforma de l'Escola d'Adults.

 • Aula 1 de l'Escola d'Adults reformada.

  Aula 1 de l'Escola d'Adults reformada.

 • Aula 2 de l'Escola d'Adults reformada.

  Aula 2 de l'Escola d'Adults reformada.

 • Treballs de millora a l'aula de psicomotricitat de l'Escola Bressol el Sol.

  Treballs de millora a l'aula de psicomotricitat de l'Escola Bressol el Sol.

 • Renovació de la terrassa a l'Escola Bressol Patufet.

  Renovació de la terrassa a l'Escola Bressol Patufet.

 • Renovació del terra en una aula de l'Escola Bressol Patufet.

  Renovació del terra en una aula de l'Escola Bressol Patufet.

 • Treballs de reforma als lavabos de l'Escola Folch i Torres.

  Treballs de reforma als lavabos de l'Escola Folch i Torres.

 • Lavabos de l'Escola Folch i Torres després de la reforma.

  Lavabos de l'Escola Folch i Torres després de la reforma.

 • Lavabos de l'Escola Folch i Torres abans de la reforma.

  Lavabos de l'Escola Folch i Torres abans de la reforma.