Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol

Can Cortès acull la inauguració del curs 2015-2016 de diversos municipis del Vallès Occidental

9 de setembre de 2015L'Auditori de Can Cortès ha acollit avui l'acte d'inauguració del curs 2015-2016, organitzat pel Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII en col·laboració amb l'Ajuntament. Hi han acudit uns noranta docents d'escoles i instituts de Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall i Sentmenat, així com batlles, regidors/es i tècnics/ques d'aquests municipis.

 

Han presidit l'acte l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, el director dels Serveis Territorials, Lluís Baulenas, i la Coordinadora el Servei Educatiu, Maria Dolors Arumí. El tancament ha anat a càrrec de Pilar Comes, que ha exposat a l'auditori la conferència 'Camp, olors i educació', sobre la Xarxa Parc de les Olors i les possibilitats que ofereix a nivell.

 

La Coordinadora del Servei Educatiu, M. Dolors Arumí, ha exposat als professors i professores els eixos en què se centrarà el Servei Educatiu, com l'organització de seminaris, conferències, sessions i tallers i donar suport als projectes dels centres amb l'objectiu de proporcionar eines a docents i centres en la tasca socioeducativa.

Al seu torn, el director dels Serveis Territorials, Lluís Baulenas, ha anunciat que l'actual Escola Can Periquet serà un dels cinc nous instituts que es crearan a la comarca per fer front a l'augment d'alumnes de secundària. Abans ha posat en valor la tasca dels docents i els ha donat les gràcies per "la implicació, la professionalitat i l'entrega". També ha qualificat com a "excel·lent" el nivell de l'educació al Vallès Occidental, un dels territoris on millor s'està implantant la Formació Professional Dual, que combina els estudis amb contractes o beques en empreses. "A nivell comarcal hi ha 195 empreses col·laboradores amb la FP Dual; la cursen uns 550 estudiants", ha dit Baulenas, qui ha subratllat que "al cap d'un any, el 55% dels alumnes de la FP Dual estan treballant". Més enllà d'això, el director dels Serveis Territorials ha posat l'accent en la complicitat entre tots els actors de la comunitat educativa, incloent-hi els ajuntaments.

 

L'Alcaldessa Teresa Padrós ha clos les intervencions prèvies a la conferència sobre el Parc de les Olors. S'ha sumat al reconeixement de la tasca docent, afegint que "en molts casos a més us toca transmetre valors, quan això haurien de fer-ho les famílies". D'altra banda, ha exposat com a bona pràctica l'aprovació a finals del darrer curs del Pla Local d'Educació #Educa16, "en el que s'ha implicat a tota la comunitat educativa del municipi". Per últim, i recuperant la FP Dual, ha explicat com els cinc municipis associats en l'Eix Riera de Caldes (AMERC) es coordinen en la implantació d'aquest nou model, a més de dur a terme altres projectes conjunts a nivell formatiu i de foment de l'empresa i l'ocupació.

 

Coneixement del territori

L'acte d'inauguració del curs ha estat precedit a Palau-solità i Plegamans d'una jornada que ha organitzat l'Ajuntament per donar a conèixer la vila i els seus recursos educatius. Hi estaven convidats els professors i professores de tots els centres del municipi, especialment aquells que viuen en altres pobles o ciutats i que faran classe aquí per primer cop.

 

A més de fer una ruta per conèixer la vila i els seus monuments, equipaments, parcs i indrets especialment significatius, han rebut una guia del municipi. A més d'un resum històric i patrimonial, s'hi exposen els recursos educatius que ofereix l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i altres entitats, així com els diferents projectes, certamens i activitats que es duen a terme al llarg del curs en àmbits tan diversos com l'esport, l'Educació Viària, els programes de salut, formació i participació que organitza l'Espai Jove l'Escorxador, activitats de promoció cultural... L'Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de l'Associació Cultural Qu4trepins i de l'historiador local Francesc Paredes tant per realitzar la ruta com per elaborar la guia.


Imatges relacionades

 • 150909 inauguracio curs 2015 2016

  150909 inauguracio curs 2015 2016

 • 150909 inauguracio curs 2015 2016 taula

  150909 inauguracio curs 2015 2016 taula

 • 150909 inauguracio curs 2015 2016 ponencia parc olors

  150909 inauguracio curs 2015 2016 ponencia parc olors

 • Curs2015 2016 ruta professors castell

  Curs2015 2016 ruta professors castell