Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

Els alumnes de l'Escola d'Adults comencen el curs estrenant la renovació del centre

21 de setembre de 2015Avui han començat el curs 2015-2016 bona part dels alumnes de l'Escola Municipal d'Adults, equipament que ha estat profundament reformat aquest estiu. En primer lloc, s'ha canviat l'entrada, que ara està situada al c. Dom Bosco i adaptada a les persones amb mobilitat reduïda. També s'ha creat un vestíbul, s'han fet noves finestres i s'ha millorat l'aïllament tèrmic i la climatització d'ambdues aules. Per últim, s'ha renovat el 90% de la instal·lació elèctrica. L'obra de reforma ha comptat amb un pressupost de 24.416,71€.

 

"Ha quedat molt bé, hi ha molta llum i l'espai ha quedat més net i més ampli; als exalumnes els ha encantat", comenta Pilar Trapero, professora del centre. "Comencem el curs molt il·lusionats", afegeix la docent. A tot plegat cal sumar la renovació en mobiliari i noves pissarres que reflecteixen correctament les imatges dels projectors, a més de nous ordinadors que es van adquirir en el curs passat.

 

"Hem d'agrair la col·laboració del veïnat de l'edifici, que ha autoritzat l'Ajuntament a fer la rampa d'accés", destaca Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació. Amb el canvi en l'entrada, a banda de dotar l'Escola d'Adults de més visibilitat, "s'aconsegueix que els alumnes no hagin de travessar una de les aules per arribar a l'altra", subratlla Cabeza tot recordant la distribució poc útil que tenia abans l'equipament. Fins a la reforma tampoc era òptim l'aïllament tèrmic del centre, amb grans finestres de fusta i vidres simples que provocaven filtracions tèrmiques. Ara hi ha parets més amples i finestres d'alumini amb vidres dobles, que permeten l'entrada de llum natural i la ventilació alhora que aïllen a nivell tèrmic i acústic. A més, s'ha instal·lat un nou equip de climatització que permet disposar de calefacció a l'hivern i d'aire condicionat a l'estiu. El nou sistema és més eficient: "Dóna resposta ràpidament a les necessitats de climatització d'espais que no són molt grans i que s'utilitzen de forma intermitent", detalla la regidora.

 

Més alumnes, més formació

S'han matriculat 145 alumnes a l'Escola d'Adults en el curs 2015-2016 i per a les 6 propostes formatives que ofereix el centre. El curs passat el nombre total d'alumnes va ser 121. Des de l'any passat s'ofereix el curs de preparació per a la prova d'accés als Cicles Formatius de Grau Superior. L'oferta formativa completa del centre és la següent:

 

 • Curs de preparació de la prova d'accés als Cicles Formatius de Grau Superior
 • Curs de preparació de la prova d'accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà
 • Graduat en Educació Secundària
 • Ensenyament instrumental
 • Català
 • Anglès inicial i bàsic

 

"El perfil dels alumnes és molt variat, amb edats que oscil·len entre els 20 anys, en cursos com els de per preparació de les proves d'accés, fins als 83 anys, com una alumna d'Ensenyament Instrumental", explica Pilar Trapero. L'augment en les matrícules té a veure, entre altres factors i segons la professora, amb "qüestions laborals". "Alguns, per millorar en la seva feina; altres, perquè l'han perdut i volen tenir més opcions d'aconseguir-ne", continua Trapero, qui lloa "el mèrit i el valor d'aquests alumnes".

 

Tots els cursos de l'Escola d'Adults són impartits per dos docents, Pilar Trapero i Antonio Sánchez, excepte els d'anglès, que compten amb un professor específic. Donat l'augment d'alumnes, algunes de les classes tenen lloc a l'aula oberta, que es troba a l'edifici contigu al que acull l'Escola d'Adults.


Imatges relacionades

 • 150921 escolaadults inicicurs aula1

  150921 escolaadults inicicurs aula1

 • 150921 escolaadults inicicurs aula2

  150921 escolaadults inicicurs aula2

 • 150921 escolaadults inicicurs exterior

  150921 escolaadults inicicurs exterior

Enllaços relacionats