Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

L'Escola d'Adults celebra la reforma de les instal·lacions

29 d'octubre de 2015Una cinquantena de persones han participat de l'acte oficial d'inauguració de les reformes que s'han fet a l'Escola Municipal d'Adults aquest estiu. El centre, que fa un mes que va iniciar el curs, va ser aquest dimarts l'escenari d'una celebració que va aplegar alumnes actuals i de cursos anteriors, així com Pilar Trapero i Antonio Sánchez, professors del centre.

 

Van acudir-hi també Teresa Padrós, Alcaldessa de la vila, i Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació, acompanyades d'altres regidors i regidores del govern i de l'oposició. Després de visitar les aules remodelades, al carrer Dom Bosco, tothom es va desplaçar fins a un local situat al costat, l'aula oberta del centre, per fer els parlaments i gaudir d'un pica-pica acompanyat d'un concert de petit format interpretat per membres de l'Escola Municipal de Música.

 

"Us agraïm moltíssim la feina que feu per millorar el nostre poble i perquè les persones tinguin més possibilitats en la vida", va dir Padrós als professors en reconeixement a la seva feina. Com a exemple, va lloar l'esforç i l'esperit de superació d'una de les exalumnes, present a l'acte, que actualment està estudiant infermeria. Va tenir també unes paraules d'agraïment envers l'anterior regidor d'Educació, Joan Carles Tinoco, per haver liderat el projecte de reforma de l'Escola d'Adults. A més, va criticar la LRSAL (llei de l'administració local): "Si tanquéssim els comptes en negatiu, no podríem tenir aquest local", va recordar.

 

Al seu torn, la regidora Cabeza també va recordar la tasca feta pel seu predecessor i va destacar que amb les obres "s'ha posat en ordre el que calia i era molt necessari". Això és, va continuar la regidora: "Donar visibilitat a l'Escola d'Adults, dignificar l'espai, donar-li la importància que té i obrir-la de cara al poble". "Ha estat una reforma integral, i no posar un pegat sobre un altre", va concloure.

 

Pilar Trapero va parlar també en representació del seu company, Antonio Sánchez: "Estem molt orgullosos per com ha quedat d'acollidor, si bé també ho era abans perquè els espais els fan les persones". "Han passat moltes persones molt diferents per l'escola", totes, segons Trapero, amb l'objectiu de millorar. "Gràcies a tots elles, no només anem a l'Escola d'Adults a ensenyar, sinó que també hi anem per aprendre". Un exalumne va sortir a fer un breu discurs i va agrair la tasca i "la humanitat i humilitat" dels professors, així com dels companys i companyes que hi ha tingut.

 

Renovació

L'equipament ha estat profundament reformat aquest estiu. En primer lloc, s'ha canviat l'entrada, que ara està situada al c. Dom Bosco i adaptada a les persones amb mobilitat reduïda. També s'ha creat un vestíbul, s'han fet noves finestres i s'ha millorat l'aïllament tèrmic i la climatització d'ambdues aules. S'ha renovat el 90% de la instal·lació elèctrica així com el mobiliari. L'obra de reforma ha comptat amb un pressupost de 24.416,71€.

 

En aquest curs, a l'Escola d'Adults, s'hi han matriculat 145 alumnes, en les 6 propostes formatives que ofereix el centre. Tots els cursos són impartits per dos docents, Pilar Trapero i Antonio Sánchez, excepte els d'anglès, que compten amb un professor específic. Donat l'augment d'alumnes, algunes de les classes tenen lloc a l'aula oberta, que es troba a l'edifici contigu al que acull l'Escola d'Adults.

 

Imatges relacionades

 • Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Visita a una de les aules.

  Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Visita a una de les aules.

 • Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Parlament dels professors del centre.

  Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Parlament dels professors del centre.

 • Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Parlament de l'Alcaldessa Padrós.

  Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Parlament de l'Alcaldessa Padrós.

 • Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Parlament de la regidora Cabeza.

  Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Parlament de la regidora Cabeza.

 • Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Parlament d'un exalumne.

  Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Parlament d'un exalumne.

 • Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Grup d'alumnes.

  Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Grup d'alumnes.

 • Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Concert de l'Escola de Música.

  Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults. Concert de l'Escola de Música.

 • Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults.

  Inauguració de la reforma de l'Escola d'Adults.

 • 150921 escolaadults inicicurs exterior

  150921 escolaadults inicicurs exterior

 • 150921 escolaadults inicicurs aula2

  150921 escolaadults inicicurs aula2

 • 150921 escolaadults inicicurs aula1

  150921 escolaadults inicicurs aula1

Enllaços relacionats