Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

L’alumnat del PQPI analitza els factors de risc en la conducció de la mà de la Policia Local

4 de novembre de 2015L’alumnat del PFI-PTT (Programes de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball) ha participat en un taller realitzat per la Policia Local, dins la seva vessant de Seguretat Viària, que té per objectiu conscienciar als i les joves de les situacions de risc derivades de la conducció de bicicletes i ciclomotors.

 

El taller, que es realitza mitjançant un joc interactiu, pretén donar eines als participants per fer-los prendre consciència de la influència positiva i negativa de diferents elements com poden ser la climatologia, l’estat del trànsit, del vehicle o factors com la velocitat, les distraccions, l’alcohol i les drogues.

 

A més, la vintena d’alumnes participants a la sessió també han parlat sobre la normativa LSV, que regula l’ús del casc, la participació en els controls d’alcoholèmia o la senyalització que s’ha de fer de les maniobres que es realitzen al circular en bicicleta o ciclomotor.

 

L’alumnat participant han estat joves d’entre 16 i 18 anys. Segons l’alcaldessa i regidora de Seguretat Ciutadana, Teresa Padrós, “aquestes experiències són molt importants per conscienciar als joves dels factors que incideixen a l’hora de la conducció. Normalment, tenen una percepció errònia del risc, i la Policia Local el que intenta és que prenguin consciència d’aquest risc, però també d’ells mateixos i de la pressió que es pot exercir des de l’entorn del jove”.

 

Aquests tallers s’emmarquen dins les activitats de Seguretat Viària que realitza la Policia Local al llarg de cada curs escolars i que arriben a l’alumnat d’educació infantil, primària i secundària dels centres educatius de Palau-solità i Plegamans. Aquesta experiència s’ha portat a terme a l’Escola d’Adults, just l’endemà de la inauguració de la seva reforma per part de les autoritats locals.


Imatges relacionades

  • L'alumnat del PQPI va parlar amb la Policia Local de factors de risc en la conducció de risc

    L'alumnat del PQPI va parlar amb la Policia Local de factors de risc en la conducció de risc

  • El taller es basa en un joc interactiu

    El taller es basa en un joc interactiu