Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

El 2n Fòrum d’Educació posa el focus en la igualtat entre nens i nenes en l’àmbit escolar

6 de juliol de 2016La trobada anual sobre ensenyament i formació fa balanç dels avenços del Pla Local #educa16 i traça nous objectius

 

Prop d’una trentena de persones van participar ahir a la tarda al 2n Fòrum d’Educació, una trobada oberta a tota la ciutadania que organitza anualment l’Ajuntament. L’objectiu principal és que la comunitat educativa posi en comú els avenços i els projectes relacionats amb l’educació i la formació, tant pel que fa a la reglada com la que s’adreça a la població adulta i la que ofereixen les associacions. Un dels temes centrals va ser la presentació d’un nou projecte que s’instaurarà a les dues escoles bressol municipals per inculcar-hi l’educació igualitària entre nens i nenes.

 

Carmen Cabeza, Tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, va donar la benvinguda a les persones presents i va fer un complet resum de les millores i fites assolides per la comunitat educativa en el darrer curs. “Confio molt en vosaltres. L’única esperança per tenir un món i una societat millors és l’educació”, va afirmar Cabeza dirigint-se especialment als i les docents. La regidora va citar “la conscienciació, la justícia social i el respecte al diferent” com a eines per combatre xacres com l’homofòbia, l’assetjament o la discriminació per raó de gènere, entre altres. A banda, Cabeza va lloar la predisposició de la comunitat educativa per treballar conjuntament perseguint objectius comuns. N’és un exemple el Pla Local #Educa16, aprovat l’any passat amb el suport de la Diputació de Barcelona i després d’un procés participatiu. Cabeza va fer balanç de les accions que inclou el pla i que s’han desplegat durant l’últim any. També va citar altres fites assolides,  com “la consolidació de les línies de P3”, l’èxit de l’alumnat de l’institut en la selectivitat i els bons resultats del de l’Escola d’Adults.

 

Anna Carreras i Verònica Guix, de l’associació Coeducacció, van prendre el relleu per explicar un projecte nou que s’instaurarà el curs 2016-2017 a les dues escoes bressol municipals. L’objectiu és inculcar l’educació igualitària entre nens i nenes. A través d’una formació específica, es vol aconseguir que desapareguin els estereotips de gènere a l’hora d’educar els infants. La clau, segons Carreras i Guix, és normalitzar la diversitat. Els eixos en els que es basa el projecte són la coeducació –qüestionant els estereotips de gènere-, la revalorització d’allò que es considera femení, l’atenció i la visibilització de la diversitat i la prevenció de les discriminacions i les violències de gènere. Segons van exposar, és rellevant que les escoles bressol eduquin des d’una perspectiva igualitària perquè es tracta d’un dels primers espais de socialització en la vida de nens i nenes.

 

La iniciativa va ser ben acollida en el debat que es va originar de forma immediata. Tant que es va demanar que aquest projecte s’estengui a les escoles de primària, a l’educació secundària i a les famílies. Es va proposar, en aquest últim cas, que s’organitzin xerrades i tallers amb aquesta finalitat. La regidora Carmen Cabeza va recollir el guant per tal d’estendre aquest projecte més enllà de les escoles bressol. Per tancar aquest 2n Fòrum d’Educació, es va organitzar una dinàmica participativa, en grups petits, per analitzar i fer propostes al voltant de cinc temes: Formació Permanent, Suport a les famílies, Orientació acadèmica i formativa, Treball en xarxa i Entorn i educació. Es pot consultar més informació sobre els temes tractats al fòrum a l’apartat Educació i formació del web municipal.


Imatges relacionades

 • La regidora Carmen Cabeza fa fer balanç de les fites aconseguides en l'últim any al 2n Fòrum d'Educació.

  La regidora Carmen Cabeza fa fer balanç de les fites aconseguides en l'últim any al 2n Fòrum d'Educació.

 • Verònica Guix i Anna Carreras van exposar el projecte per la igualtat de Coeducacció al 2n Fòrum d'Educació.

  Verònica Guix i Anna Carreras van exposar el projecte per la igualtat de Coeducacció al 2n Fòrum d'Educació.

 • Assistents al 2n Fòrum d'Educació.

  Assistents al 2n Fòrum d'Educació.

 • Una de les taules de la dinàmica participativa al 2n Fòrum d'Educació.

  Una de les taules de la dinàmica participativa al 2n Fòrum d'Educació.

Enllaços relacionats