Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

Víctimes d’accidents consciencien joves sobre els perills de les conductes de risc

20 de febrer de 2017Aquestes xerrades formen part del programa d’Educació Viària que imparteix la Policia Local a infants i adolescents de la vila

 

Tretze alumnes dels Programes de Formació i Inserció (PFI) de Palau-solità i Plegamans han participat aquest matí a la primera de les xerrades que s’organitzen en aquest curs dins el programa d’Educació Viària que imparteix la Policia Local del municipi. Després d’aquest grup assistiran a aquestes xerrades en els propers mesos tot l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Ramon Casas i Carbó. Es tracta, en total, de 180 nois i noies del municipi que participaran en aquestes sessions de sensibilització durant el curs.

 

‘Game Over. No te la juguis’ és el títol de les xerrades que duen a terme voluntaris i voluntàries de l’Institut Guttmann, amb el suport del Servei Català de Trànsit. Són persones que han de conviure amb les seqüeles provocades d’un accident de trànsit o de qualsevol altra índole. Oriol Bach ha estat el ponent d’aquest matí, l’encarregat de sensibilitzar als i les joves sobre la importància d’adoptar una actitud responsable i prudent, no sols a la carretera, sinó també en fer activitats de risc o quotidianes. La sessió ha començat amb una breu presentació seguida d’un vídeo introductiu. Després s’ha donat pas a  la xerrada, on els i les joves s’han informat de les dificultats en el dia a dia d’una persona amb discapacitat, ja sigui en accions bàsiques, com anar al lavabo, aixecar-se del llit o desplaçar-se, com en aspectes econòmics o en les relacions socials i familiars.

 

Les xerrades ‘Game Over’, d’aproximadament una hora de durada, finalitzen amb un col·loqui on l’alumnat pot expressar les seves impressions i compartir-les amb el monitor, els seus professors i professores i els agents d’Educació Viària de la Policia Local. Des d’aquest equip del cos local de seguretat ciutadana es valoren aquestes xerrades com una activitat cabdal en el programa del curs. Afirmen que els nois i noies finalitzen la sessió força impactats i molt reflexius.

 

I és que un dels objectius de ‘Game Over’ és conscienciar el jovent sobre els perills de les conductes imprudents i les conseqüències que poden tenir. També el fet de despertar-los interès per la prevenció d’accidents i promocionar actituds responsables. A més, els apropa a la situació de les persones afectades de discapacitats causades per traumatismes. Per últim, els mostra les possibilitats que tenen de ser persones actives dins la societat i continuar endavant amb les seves vides i els seus projectes.

 

Màgia i Educació Viària

Aquest matí s’ha celebrat una altra activitat, de caire molt diferent, però també dins els programa d’Educació Viària de la Policia Local. Els i les alumnes de P5 de totes les escoles
del municipi, uns 200 nens i nenes, han acudit aquets matí al Teatre de la Vila per gaudir de l’espectacle ‘Passem-ho  bé!’, del Mag Selvin. Els nens i nenes s’ho han passat en gran, a més de participar-hi amb preguntes i, alguns d’ells, pujant a l’escenari per donar un cop de mà al mag. 

 

Les xerrades i el teatre són només una part d’un programa d’Educació Viària que ha rebut diversos reconeixements com a bona pràctica. També inclou visites a la comissaria, sortides en bicicleta, excursions a les instal·lacions de Jané Crash Test, i classes teòriques a les escoles i instituts, entre altres.


Imatges relacionades

 • 170220 educacioviaria xerradaguttmann04

  170220 educacioviaria xerradaguttmann04

 • 170220 educacioviaria xerradaguttmann03

  170220 educacioviaria xerradaguttmann03

 • 170220 educacioviaria xerradaguttmann02

  170220 educacioviaria xerradaguttmann02

 • 170220 educacioviaria xerradaguttmann01

  170220 educacioviaria xerradaguttmann01

 • 170220 educacioviaria teatreselvin04

  170220 educacioviaria teatreselvin04

 • 170220 educacioviaria teatreselvin03

  170220 educacioviaria teatreselvin03

 • 170220 educacioviaria teatreselvin02

  170220 educacioviaria teatreselvin02

 • 170220 educacioviaria teatreselvin01

  170220 educacioviaria teatreselvin01

Enllaços relacionats