Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol

Evacuació a l’Escola Bressol el Sol per un simulacre sorpresa

23 de març de 2017Aquest matí s’ha dut a terme un simulacre d’un atac a l’Escola Bressol el Sol. A l’hora de l’exercici es trobaven a l’escola uns 65 nens i nenes, una cuinera i 9 mestres, a més de la directora del centre, Eli Aguayo. S’ha simulat l’atac a l’escola per part d’un individu que s’hi ha introduït amb una garrafa d’un líquid innocu però que fingia ser gasolina, i que, per tant, podia tenir la intenció de calar foc a l’edifici.

 

L’equip del centre, que no sabia res d’aquest simulacre fins al moment en què s’ha executat, ha posat en pràctica el protocol de desallotjament un cop donada l’alarma i els petits han estat traslladats de manera ràpida, ordena i eficient al punt segur establert al pati.

 

La policia ha arribat ràpidament, als pocs minuts de començar a sonar les alarmes de l’escola, i un moment després, han arribat els voluntaris de Protecció Civil amb una ambulància. Els agents de policia han fet les preguntes pertinents a la directora del centre per informar-se de la situació i l’amenaça. Un cop identificat el perill i comprovat que tant els nens i nenes com l’equip del centre es trobaven bé i no quedava ningú dins l’edifici, han entrat amb celeritat per buscar l’assaltant.

 

Mentrestant l’equip de Protecció Civil s’encarregava de mantenir la seguretat a l’exterior. Mentre un dels voluntaris de Protecció Civil de Palau-solità i Plegamans vetllava per si l’atacant aconseguia sortir de l’edifici, l’altre comprovava l’estat dels petits i el professorat i donava suport i calma a la canalla.

 

Dins l’edifici els dos agents de la Policia Local realitzaven un ràpid i intensiu escorcoll per trobar l’atacant, el qual es trobava amagat a la planta superior. Els agents l’han trobat en pocs minuts i l’han reduït i emmanillat, eliminant el possible perill. En finalitzar, els petits han tornat ordenadament en grups, acompanyats per les seves mestres entre riures, pensant que tot formava part d’un joc.

 

L’exercici de simulació ha estat supervisat pel tècnic de Riscos Laborals de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i per un professional de l’empresa externa que assessora el consistori en aquest àmbit. Tots dos han felicitat els participants per haver executat correctament els protocols d’evacuació i seguretat.

Així, el simulacre ha estat un èxit i s’ha dut a terme a gran velocitat. Ha posat de manifest la professionalitat i eficiència de l’equip de l’Escola Bressol el Sol, els agents de la Policia Local  i els voluntaris de Protecció Civil.

 


Imatges relacionades

 • 170323 simulacre escolabressol elsol 01

  170323 simulacre escolabressol elsol 01

 • 170323 simulacre escolabressol elsol 06

  170323 simulacre escolabressol elsol 06

 • 170323 simulacre escolabressol elsol 05

  170323 simulacre escolabressol elsol 05

 • 170323 simulacre escolabressol elsol 04

  170323 simulacre escolabressol elsol 04

 • 170323 simulacre escolabressol elsol 03

  170323 simulacre escolabressol elsol 03

 • 170323 simulacre escolabressol elsol 02

  170323 simulacre escolabressol elsol 02