Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

S’amplia la vorera d’un tram del carrer Folch i Torres per adaptar-la al pla de Camins Escolars

5 de juliol de 2017Les obres, que duraran un mes i mig, inclouen la instal·lació de fanals LED i la creació de més places d’aparcament

 

L’Ajuntament ha començat aquesta setmana les obres d’ampliació de la vorera oest del tram del carrer Folch i Torres comprès entre el passeig de la Carrerada i l’avinguda Diagonal. Es tracta de la vorera que dóna accés a l’edifici principal de l’Escola Josep M. Folch i Torres. Es preveu que els treballs durin un mes i mig. Durant aquest temps queda prohibit l’aparcament en el tram afectat i es tallarà puntualment el trànsit, segons les necessitats de l’obra. Els contenidors de recollida selectiva es traslladen a punts propers.

 

A més d’ampliar la vorera i fer-la accessible, es renova l’asfalt i l’enllumenat, que serà de tecnologia LED. Per últim, es pintaran les places d’aparcament, que augmentaran respecte a les existents. Aquest tram del carrer quedarà senyalitzat com a Zona 20. A més de limitar la velocitat a 20km/h, s’establirà la prioritat de les bicicletes respecte els vehicles de motor. Així és com s’integrarà el carril bici a la calçada, desapareixent com a espai segregat. El pressupost total dels treballs i del material suma 61.418,76€.

 

Camins Escolars

La vorera que s’amplia dóna accés directe a l’escola Folch i Torres, però també forma part de l’itinerari que pot utilitzar l’alumnat de l’Escola Marinada i de l’Escola Bressol Patufet, centres molt propers al tram que s’amplia. No en va és una actuació que recomana l’Estudi i proposició de Camins Escolars, elaborat per la Diputació de Barcelona per al consistori. El document analitza l’adaptació i millora dels itineraris escolars per accedir a peu als centres educatius amb seguretat i comoditat.

 

El Camí Escolar, tal com es defineix en el propi estudi, és una iniciativa educativa, urbanística, de mobilitat i accessibilitat que comprèn actuacions en diversos àmbits amb l’objectiu de promoure que els nens i nenes puguin anar a l’escola en modes sostenibles i de manera autònoma i segura. Té el propòsit de promoure i facilitar que els nens i nenes puguin fer-ho preferentment a peu o en bicicleta.

 

Així, l’estudi proposa millores urbanístiques vinculades a la seguretat viària així com accions educatives per promoure un canvi d’hàbits. La regidora de Via Pública i Mobilitat, Carme Sanz, destaca que “aquest projecte assenyala prioritats en la millora dels camins escolars per convertir-los en itineraris segurs”. “Però –continua Sanz-, va molt més enllà de les actuacions urbanístiques, perquè implica també un canvi d’hàbits en la mobilitat”.

 

L’actuació a la vorera del carrer Folch i Torres “és només una de les moltes microactuacions que s’han fet i es faran a la nostra vila en el marc del projecte de Camins Escolars”, contextualitza Sanz. “L’Estudi i proposició de Camins Escolars defineix actuacions urbanístiques com el repintat dels passos de vianants, la reparació de voreres o millorar l’absorció de les aigües per part del clavegueram. “Però sempre s’establiran prioritats allà on sigui més necessari i depenent de la disponibilitat de finançament”, ha dit Sanz.


Imatges relacionades

 • 170705 vorera folchtorres 6

  170705 vorera folchtorres 6

 • 170705 vorera folchtorres 5

  170705 vorera folchtorres 5

 • 170705 vorera folchtorres 4

  170705 vorera folchtorres 4

 • 170705 vorera folchtorres 3

  170705 vorera folchtorres 3

 • 170705 vorera folchtorres 2

  170705 vorera folchtorres 2

 • 170705 vorera folchtorres 1

  170705 vorera folchtorres 1