Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 18 de setembre

Can Periquet neix avui com a segon institut públic de la vila

14 de setembre de 2017Un total de 902 alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius comencen avui el curs 2017-2018 a Palau-solità i Plegamans

 

Palau-solità i Plegamans ha estrenat avui el segon institut públic del municipi: Can Periquet. L’inauguren 62 alumnes de 1r d’ESO, junt amb l’equip docent, format per 9 professionals. S’inicia així la transició d’un centre educatiu que anirà morint com a escola a mesura que els nens i nenes que hi estudien primària passin a l’ESO. Així, en aquest any acadèmic l’edifici acull alhora una escola amb tres cursos de primària (4t, 5è i 6è) i un institut (1r d’ESO).

 

L’inici del curs de 1r d’ESO ha estat especial i emotiu. L’equip docent, encapçalat per la directora, Montse Pedrol, ha donat la benvinguda als i les 62 estudiants. “Volem que sigueu feliços els anys que estudieu aquí, que us hi trobeu a gust i que hi hagi una molt bona convivència. Això s’aconsegueix parlant i expressant-vos”, els hi ha dit Pedrol després d’esmentar la vocació per l’excel·lència amb la que neix l’institut. Tot seguit els ha avançat que els primers dies els dedicaran a conèixer-se els uns als altres.

 

Durant aquest estiu s’hi han fet els treballs necessaris per adaptar aules i espais interiors al nou alumnat de 1r d’ESO. A més ja estan en marxa les obres d’ampliació de l’edifici per adaptar-lo completament a les necessitats d’un institut. La nova construcció ja s’està aixecant al solar adjacent al recinte del centre. Els detalls del futur edifici i del projecte educatiu de l’Institut Can Periquet es van explicar en una xerrada oberta que es va dur a terme el 22 de març a la Masia de Can Cortès.

 

Tres instituts, mil estudiants

En total avui són 902 estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius els que han començat el curs 2017-2018 a Palau-solità i Plegamans. La gran majoria, a l’Institut Ramon Casas i Carbó, el que fins ara era l’únic institut públic de Palau-solità i Plegamans. La xifra total d’alumnat de secundària i estudis postobligatoris del municipi (1.028) es completa amb els 126 nois i noies que estudien ESO al centre concertat Marinada. Aquests últims van començar el curs aquest dimarts, junt amb els 1.503 nens i nenes que estudien educació infantil i primària a Palau-solità i Plegamans.

 


Imatges relacionades

  • 170914 canperiquet nouinstitut benvingudaestudiants

    170914 canperiquet nouinstitut benvingudaestudiants

  • 170914 canperiquet nouinstitut aula

    170914 canperiquet nouinstitut aula

  • 170914 canperiquet nouinstitut obresampliacio

    170914 canperiquet nouinstitut obresampliacio

Documentació adjunta