Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre

El primer Consell d’Infants proposa crear un nou parc per a nens i nenes grans

16 de novembre de 2017A partir d’ara, l’alumnat de 5è de primària treballarà la proposta que presentarà a l’Ajuntament en la propera reunió

 

El primer Consell d’Infants de Palau-solità i Plegamans es va reunir i constituir ahir a la tarda a la Sala de Plens. Va prendre la seva primera decisió: l’alumnat de cinquè de primària de la vila treballarà i proposarà dissenys per crear un nou parc per a nens i nenes grans. El mateix Consell d’Infants decidirà la proposta definitiva, la que traslladarà a l’Ajuntament, en la propera sessió, que es preveu celebrar al febrer.

 

El Consell d’Infants està format per catorze nens i nenes, representants dels catorze grups de 5è de primària de les escoles de la vila: Can Cladellas, Can Periquet, Folch i Torres, Marinada i Palau. També van participar-hi l’Alcaldessa, Teresa Padrós, i Carmen Cabeza, Tinenta d’Alcaldia d’Educació i Cultura. Van comptar amb la dinamització de Carol Serramitjana i Judith Hernández, de la Fundació Pere Tarrés, així com amb el suport de la Júlia Erruz, tècnica d’Educació de l’Ajuntament.

 

La sessió d’ahir era la primera en què es reunien els i les representants de totes les escoles, després d’haver fer diverses dinàmiques participatives a l’aula amb els seus companys i companyes, coordinades per la Fundació Pere Tarrés en col·laboració amb l’Ajuntament i els centres educatius.

 

En aquest procés previ, dut a terme a cada aula, els i les alumnes de 5è de la vila han fet una pluja d’idees molt oberta, sobre aquells temes del poble que més els preocupen o interessen. Cada representant va dur les propostes de la seva classe al Consell d’Infants, per posar-les en comú i fer una primera selecció. Després van votar-les –cada representant tenia dret a tres vots- i el resultat va ser el següent:

 

 • ‘Parc per a nens i nenes grans’: 19 vots.
 • ‘Gamberros’ (accions contra actes vandàlics): 11 vots.
 • ‘Brutícia’ (accions contra l’incivisme): 4 vots.
 • ‘Atraccions’: 4 vots.
 • ‘Caques de gos’ (accions contra l’incivisme): 2 vots.
 • ‘Camions’ (que transiten pel casc urbà o aparquen malament): 1 vot.
 • ‘Piscina municipal’: 1 vot.
 • ‘Skatepark’: 0 vots. (Nota: És un projecte que ja està en marxa i que compta amb un procés participatiu propi, en què hi participen joves a través de l’Escorxador. Es va explicar aquesta circumstància als nens i nenes del Consell d’Infants).

Tant Teresa Padrós com Carmen Cabeza van agrair als nens i nenes la seva implicació i les ganes d’aportar idees i accions per millorar el poble. Van mostrar-se molt predisposades a fer realitat la proposta de nou parc que es decideixi al proper Consell d’Infants. Padrós, per exemple, va citar altres processos participatius duts a terme al municipi i va recordar que moltes actuacions que ha fet l’Ajuntament han sorgit de les visites que cada any fan els nens i nenes de 3r de primària.

 

Això sí, l’Alcaldessa va matisar que les propostes s’han d’ajustar a certs límits, com els econòmics: “És una bona manera d’aprendre matemàtiques i economia”, va afegir. Carmen Cabeza va llançar una altra idea: “Com que fer accions contra l’incivisme i les bretolades han sigut projectes molt votats, proposo que sigueu vosaltres i els vostres companys i companyes qui us encarregueu de dissenyar la propera campanya que faci l’Ajuntament per fomentar el civisme”.

 


Imatges relacionades

 • 171116 consellinfants 1asessio 01

  171116 consellinfants 1asessio 01

 • 171116 consellinfants 1asessio 09

  171116 consellinfants 1asessio 09

 • 171116 consellinfants 1asessio 08

  171116 consellinfants 1asessio 08

 • 171116 consellinfants 1asessio 06

  171116 consellinfants 1asessio 06

 • 171116 consellinfants 1asessio 05

  171116 consellinfants 1asessio 05

 • 171116 consellinfants 1asessio 04

  171116 consellinfants 1asessio 04

 • 171116 consellinfants 1asessio 03

  171116 consellinfants 1asessio 03

 • 171116 consellinfants 1asessio 02

  171116 consellinfants 1asessio 02