Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

Divendres comença el període d’inscripció d’infantil, primària i secundària (curs 2018-2019)

11 d'abril de 2018Es podran presentar les sol·licituds del 13 al 24 d’abril

 

Aquest divendres, 13 d’abril, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya engega el període de preinscripció als centres públics i concertats d’educació infantil (segon cicle), primària i secundària pel curs escolar 2018-19. Les sol·licituds es podran presentar fins al 24 d’abril, sent el dia 25 d’abril la data límit per presentar la documentació necessària.

 

Palau-solità i Plegamans compta amb cinc escoles d’educació infantil i primària (Escola Can Cladellas, Escola Can Periquet, Escola Josep M. Folch i Torres i Escola Palau), una de les quals és concertada (Escola Marinada). Pel que fa als estudis d’educació secundària obligatòria, els Instituts Ramon Casas i Carbó i Can Periquet són públics i l’Institut Marinada és concertat.

 

Pels alumnes de nova incorporació al segon cicle d’educació infantil i a l’educació secundària obligatòria, el curs 2018-19 oferirà, al municipi, cinc línies públiques de P3 i una de concertada i set línies de 1r d’ESO: quatre a l’Institut Ramon Casas i Carbó, una a l’Institut Marinada i dues a Can Periquet, les obres del qual segueixen el calendari previst i estarà llest per iniciar el curs escolar. Cal destacar que l’oferta de places d’aquest últim centre és limitada, ja que els alumnes de l’Escola Can Periquet tenen preferència a l’hora d’accedir als estudis d’educació secundària obligatòria en aquest institut.

 

Les inscripcions s'han de fer al centre que es tria en primera opció. El mapa de zones escolars de Palau-solità i Plegamans indica quin centre d’educació infantil i primària correspon a cada alumne segons el lloc de residència. En canvi hi ha una zona única pel que fa a l’educació secundària. En el cas de l’educació primària i l’ESO, tenen preferència els alumnes que procedeixen de centres i ensenyaments adscrits al centre sol·licitat.

 

En el cas que la demanda sigui major que l’oferta dels centres, la distribució de places es farà seguint els criteris de prioritat. Entre els generals, hi ha els germans escolaritzats al centre o que els pares o tutors hi treballin, la proximitat del lloc de residència o lloc de feina de la família, la renda anual i el certificat de discapacitat, si es donés el cas.

 

El període de matriculació pel segon cicle d’educació infantil, primària i 1r d’ESO serà del 21 al 27 de juny. Per a la resta de cursos (2n, 3r i 4t d’ESO), serà del 25 al 29 de juny. A la pàgina específica sobre preinscripcions i matrícules escolars del web municipal es pot consultar el calendari complet del procés.  


Imatges relacionades

  • Aula d'una de les escoles de Palau-solità i Plegamans.

    Aula d'una de les escoles de Palau-solità i Plegamans.

  • Zones escolars curs 2018-2019

    Zones escolars curs 2018-2019

Documentació adjunta

Enllaços relacionats