Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

L’alumnat que ha realitzat Servei Comunitari rep un reconeixement per la seva tasca

18 de maig de 2018Els i les alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Ramon Casas i Carbó han desenvolupat la seva activitat a Residencial Palau, mentre que l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Marinada ho ha fet al centre “Els meus avis” i Caritas

 

L’Auditori de Can Cortès ha acollit, aquest dijous 17 de maig, l’acte de reconeixement a l’alumnat que ha realitzat el Servei Comunitari durant el curs escolar 2017-18. Es tracta d’un projecte de voluntariat, en el marc d’una assignatura curricular, que vol promoure el compromís cívic del jovent de secundària així com la participació activa en la societat i l’aplicació dels seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Enguany, el grup de 4t d’ESO de l’Institut Ramon Casas i Carbó ha realitzat les seves activitats a Residencial Palau, mentre que la classe de 3r d’ESO de l’Institut Marinada ha col·laborat amb el centre “Els meus avis” i Caritas i ha ofert tutories a alumnes de 1r d’ESO del centre.

 

L’acte, presentat per Maria-Dolors Arumí, coordinadora de Serveis Educatius del Vallès Occidental VIII, ha comptat amb les intervencions de l’Alcaldessa, Teresa Padrós, la regidora d’Educació, Carmen Cabeza, i l’inspector del Vallès Occidental Est del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep Vallcorba. També representants de les dues classes participants en el Servei Comunitari han exposat les activitats que han portat a terme durant el curs a les diferents entitats, així com representants de Residencial Palau i “Els meus avis”.

 

Padrós ha volgut agrair la tasca de la regidoria, dels centres i de les entitats “que han obert les portes a aquests joves”. També ha remarcat la qualitat educativa de Palau-solità i Plegamans i l’excel·lència dels seus centres, així com els valors que fomenta el Servei Comunitari: “Els valors que acolliu, tot i que ara no us adoneu, seran importants al llarg de la vostra vida”. La regidora Carmen Cabeza també ha destacat la importància d’aquesta experiència i de les activitats que han portat a terme amb la gent gran per al futur del jovent participant: “Hem de saber d’on venim per saber on som, per entendre què està passant a la nostra societat. Cal aturar-se i escoltar a les persones”. Josep Vallcorba ha comentat, d’aquest contacte amb avis i àvies, que pot despertar un cert “pensament filosòfic” on poden sorgir preguntes com “què representa ser jove i ser gran”. L’inspector també ha qualificat el fet d’ajudar els altres, de sentir-se “útil” a la comunitat, com “la millor experiència que podeu tenir”.

 

L’acte ha finalitzat amb l’entrega de diplomes i una fotografia de grup amb tots els agents involucrats en la prestació del Servei Comunitari.


Imatges relacionades

 • Imatge de grup dels alumnes reconeguts pel Servei Comunitari

  Imatge de grup dels alumnes reconeguts pel Servei Comunitari

 • Clausura de l'acte

  Clausura de l'acte

 • Alguns dels alumnes durant l'acte de reconeixement

  Alguns dels alumnes durant l'acte de reconeixement

 • Algunes de les persones que van ser reconegudes amb representants municipals i educatius

  Algunes de les persones que van ser reconegudes amb representants municipals i educatius