Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

El Servei Local de Català tanca el curs 2018-19 amb 100 matrícules

27 de juny de 2018El Servei Local de Català de Palau-solità i Plegamans (SLC) del CNL marxa de vacances amb 100 matrícules durant el curs 2018-19 i onze cursos trimestrals impartits: tallers de conversa, de redacció i d’ortografia; cursos B1, B2, B3, E1; curs de català a les xarxes; i el curs en línia Parla.cat, amb nivells B1, B3, I1 i I2.

 

A més dels cursos acadèmics, el SLC també ha organitzat tres sortides al llarg del curs: una caminada d’inici de curs, una visita la 35a Mostra de Pessebres de la vila i una sortida cultural, conjunta amb tota la població i els/les participants en el Voluntariat per la Llengua, a La Garriga, on es van visitar les cases modernistes i el refugi aeri. En la Diada de Sant Jordi l’alumnat va participar en el muntatge i venda de la parada del SLC a la plaça de Ca l’Estruch.

 

Enguany, el SCL també ha portat a terme el seu programa Voluntariat per la Llengua (VxL) en l’àmbit de la justícia al Centre Educatiu l’Alzina, on dos voluntaris organitzen grups de conversa amb alguns dels i les alumnes. Aquest curs escolar, el SCL ha creat una quarantena de parelles lingüístiques, formades per un voluntari del VxL i una persona interessada en millorar el seu nivell de català oral.

 

En aquests moments, el SLC es troba programant els cursos i tallers pel pròxim curs. Entre d’altres, oferirà el curs de català de nivell B1 el primer trimestre, els/les alumnes del qual podran acabar el curs, el mes de juny, amb el B3, i diversos tallers puntuals, com ara el d’ortografia. El SLC també treballa en la possibilitat de crear un espai de conversa per millorar el català oral i un club de lectura fàcil, del qual ja va organitzar una sessió el passat 5 de juny.

 

 

Acte de cloenda del curs 2018-19

El dia 8 de juny, va tenir lloc l’acte de cloenda del curs 2018-19 a la Masia de Can Cortès. A més de les exposicions orals realitzades per l’alumnat sobre els seus països d’origen,  l’Agrupació Sardanista va explicar l’origen de la dansa i va ensenyar els passos bàsic a les persones assistents per tal de finalitzar la vetllada amb una ballada. Miquel Rovira, regidor de Cultura, que també hi va ser present, va voler destacar l’esforç de l’alumnat del SCL per aprendre la nostra llengua i la seva voluntat d’integració.


Imatges relacionades

  • Cloenda del curs 2018-19 del SLC

    Cloenda del curs 2018-19 del SLC

  • Cloenda del curs 2018-19 del SLC

    Cloenda del curs 2018-19 del SLC