Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, assisteix a l’inici d’obres de la nova coberta de l’Escola Folch i Torres

16 de juliol de 2019Paral·lelament, es van retirar els cinc mòduls instal·lats al pati de l’escola

 

Aquest dilluns [15-07-19] han començat les obres del canvi de coberta de l’Escola Folch i Torres. La previsió és que per l’inici del nou curs, el 12 de setembre, ja estigui acabada. Els treballs serviran per corregir els desperfectes de filtracions d’aigua que hi havia en alguns punts del sostre de l’escola.

 

L’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, van visitar el centre escolar i es van trobar amb l’equip directiu per conèixer el  seu projecte educatiu. El conseller va dir que “és un projecte amb una voluntat d’innovació i de transformació per millorar”.

 

Lozano va indicar que “estem molt satisfets, tant per l’inici de les obres de millora de l’escola Folch i Torres com per la retirada dels mòduls prefabricats del pati. Són dues bones notícies”.

 

Les obres de la coberta han estat adjudicades per un import de 168.340,42 € amb l’IVA inclòs. Es preveu l’enderroc de la coberta inclinada per deixar vist l’últim forjat de l’edifici i la construcció d’una nova amb el sistema de plana invertida. Aquesta nova coberta, plana, farà més fàcils futures reparacions. Es construirà amb aïllament d’uns 7 centímetres per garantir l’estanqueïtat. Alhora, es preveu fer una reposició de canalons i remats, i renovar els baixants per tal de portar directament l’aigua de la coberta a la xarxa d’evacuació de pluvials.

 

L’Ajuntament assumirà la resta de treballs de millora, com la pintura d’algunes parets, tanques o la reparació de l’obra vista i alguna façana.

 

Retirada de mòduls prefabricats

 

Durant el mateix dilluns d’inici d’obres també es van retirar els cinc mòduls de l’escola i es va anunciar que avui es traurien els cinc de l’IES Ramón Casas i Carbó. Lozano i Bargalló van presenciar-ne la retirada. El titular d’Educació va explicar que “era un mòdul que s'havia instal·lat l’any 2005 per un augment de la demografia, que ja sabíem que decauria i que desapareixia  i, per tant, que si no s’hagués tret hagués estat una mesura ineficient”.

 

Posteriorment a la visita a l’escola va tenir lloc una reunió de treball a l’Ajuntament a la qual assistiren l’alcalde Oriol Lozano i membres del consistori com la primera tinenta d’alcalde i regidora de cultura Eva Soler, la tercera tinenta d’alcalde i regidora d’ocupació i benestar Laura Navarro i el quart tinent d’alcalde i regidor d’educació Ignasi Fargas amb el conseller Josep Bargalló, el director general de Centres Públics Josep González-Cambray, el director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental Jesús Viñas i l’adjunta a la direcció dels Serveis Territorials Ester Rivera.

 

Després de la reunió el conseller Bargalló va afirmar que es durà a terme una “planificació conjunta i co-responsable del futur educatiu de Palau-solità i Plegamans amb l’Ajuntament, per poder preveure tots els moviments demogràfics, la necessitat de l'oferta i que aquesta sigui diversa i tingui els mateixos nivells de qualitat”.

 

L’alcalde Oriol Lozano va expressar la voluntat “que hi hagi una continuïtat i per això, ambdues administracions, Generalitat i Ajuntament, ens hem emplaçat a una nova trobada al mes de setembre per continuar treballant en aquesta línia”.


Imatges relacionades

 • L'alcalde Oriol Lozano i el conseller Bargalló a l'escola Folch i Torres

  L'alcalde Oriol Lozano i el conseller Bargalló a l'escola Folch i Torres

 • Retirada barracons Folch i Torres

  Retirada barracons Folch i Torres

 • El conseller Bargalló amb part de l'equip de govern.

  El conseller Bargalló amb part de l'equip de govern.

 • Signatura per part del conseller Bargalló del llibre d'honor de l'Ajuntament.

  Signatura per part del conseller Bargalló del llibre d'honor de l'Ajuntament.