Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost

El Projecte integral de coeducació es presenta a les famílies dels centres de secundària

24 de setembre de 2019Professorat, alumnat i famílies de l’escola Marinada i els instituts Ramon Casas i Carbó i Can Periquet treballen per fomentar les igualtats reals d’oportunitats i l’eliminació de la discriminació de sexe

 

Aquest mes de setembre ha tingut lloc una primera xerrada informativa a l’institut Ramón Casas i Carbó sobre el Projecte integral de coeducació (PIC) que s’està portant a terme a tres centres de secundària de la vila, posteriorment durant el mes d’octubre es faran les xerrades a dos centre més:

  • Escola Marinada: dimarts, 1 d’octubre, a les 17 h
  • INS Can Periquet: dimecres, 9 d’octubre, a les 17 h 

Aquest nou curs escolar 2019-2020 i gràcies a la col·laboració dels equips directius i el professorat implicat, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s’ha impulsat el PIC a tres centres de secundària: INS Ramón Casas i Carbó, Escola Marinada i INS Can Periquet. Es tracta d’un projecte contemplat al Pla Educatiu #Educa16 que el curs anterior ja es va portar a terme a les escoles de primària de la vila i fa dos a les escoles bressol.

 

L’objectiu d’aquest del PIC, liderat per Cúrcuma SCCL, és potenciar la coeducació, la qual fa referència a la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació d’actituds masclistes i discriminatòries a les aules. Per aconseguir aquest objectiu, el PIC contempla formació i activitats pel professorat, l’alumnat i les famílies. En les diferents sessions, es promou la diversitat com a font de riquesa per a tota la comunitat educativa i es donen eines per detectar, prevenir i actuar davant de situacions de discriminació de sexe, expressió i identitat de gènere i/o orientació sexual.

 

Les diferents pràctiques que es durant a terme serveixen per fomentar l’expressió de les emocions, la diversitat i els referents alternatius i la denúncia de comportaments discriminatoris o violents. A través d’una obra de teatre es podrà fer visible les opressions relacionades amb el gènere, es crearà un espai de reflexió des de les experiències individuals d’entre altres activitats.


Imatges relacionades

  • Projecte integral de coeducació (PIC) quan es va fer a les escoles de Primària.

    Projecte integral de coeducació (PIC) quan es va fer a les escoles de Primària.