Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Primera reunió del tercer Consell d’Infants

13 de novembre de 2019Ahir 14 alumnes de 5è de Primària de les escoles de Palau-solità i Plegamans es van constituir en el Consell d’Infants

 

Ahir, 12 de novembre, va tenir lloc, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, la primera reunió del tercer Consell d’Infants. Seguint la trajectòria del primer Consell, creat el curs 2017-18, catorze nens i nenes de 5è de Primària de totes les escoles de la vila, dos/dues alumnes per classe, van començar a treballar plegats en el projecte que traslladarà a l’Ajuntament per a la seva execució. Aquest curs, les proposta plantejada pel Consell d’Infants girarà al voltant de combatre la violència a dins i fora les aules, triada d’entre d’altres amb temàtiques de tota mena.

 

Els nens i nenes van rebre la benvinguda de l’alcalde, Oriol Lozano i el regidor d’Educació Ignasi Fargas, els quals van destacar la tasca del Consell d’Infants i van plantejar diverses situacions relacionades per combatre la violència, per tal que els infants s’introduïssin en la matèria. Sota la coordinació de la Fundació Pere Tarrés, la sessió va prosseguir amb diverses dinàmiques de grup, les quals tenien una doble funció: d’una banda, que els nens i nenes es coneguessin i, de l’altra, reflexionar sobre el concepte de civisme.

 

Els i les membres del consell d’infants abans de triar el projecte final van posar sobre la taula diferents temàtiques que havien treballat prèviament a classe. Van sortir temes com per exemple; l’allotjament per a famílies amb pocs recursos, bicis de lloguer per millorar la mobilitat, una protectora d’animals o una millora de neteja dels barris, entre d’altres

.

La sessió d’ahir era la primera en què es reunien els i les representants de totes les escoles, després d’haver fet diverses dinàmiques participatives a l’aula amb els seus companys i companyes, coordinades per la Fundació Pere Tarrés en col·laboració amb l’Ajuntament i els centres educatius. Fins a la nova sessió del Consell d’Infants, prevista per principis de l’any vinent, els i les representants posaran en comú les seves idees amb la resta de la classe i començaran a proposar projectes per combatre i prevenir la violència a dins i fora les aules.


Imatges relacionades

  • Tercer Consells d'Infants.

    Tercer Consells d'Infants.

  • Reunió del Consell d'Infants

    Reunió del Consell d'Infants