Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre

L’Ajuntament revisarà i actualitzarà el Pla d’Educació ‘Educa 16’

12 de desembre de 2019Aquest programa recull accions per optimitzar els recursos educatius de la vila

 

L’Ajuntament revisarà, actualitzarà i canviarà si cal les línies estratègiques del Pla d’Educació del municipi, l’Educa 16. S’aprofita ara que s’ha de fer el tercer pla d’acció del projecte perquè el segon caduca aquest mes de desembre. L’objectiu és disposar dels primers detalls durant el primer trimestre de l’any que ve.

 

L’Educa16 es va aprovar fa quatre anys i es va erigir com el primer pla educatiu a 16 anys vista que s’havia fet fins al moment. El  projecte proposava recollir accions i programes flexibles que s’havien d’anar adaptant a les realitats de cada curs i que optimitzen els recursos que el poble té a disposició de l’educació. De fet, la Diputació de Barcelona, que el va ajudar a redactar, l’ha posat d’exemple en diversos fòrums educatius.

 

Ara, des de la comunitat educativa, espais participatius d’educació i la regidoria d’Educació s’ha decidit tornar a realitzar un estudi o diagnosi per veure quines són les necessitats a nivell educatiu en el municipi, per tal  de plantejar noves estratègies i plans d’acció en aquest sentit.

 

L’Ajuntament ja ha demanat una nova diagnosi de la situació socioeducativa de la vila a la Diputació de Barcelona que, juntament amb els recursos educatius que té el municipi actualitzats, serviran com a primera fase d’aquesta revisió. La segona fase haurà d’arribar a partir del gener amb la contractació d’una empresa, si la Diputació n’ofereix la subvenció, que pugui fer les sessions participatives per refer el pla.

 

Consens municipal

 

La proposta de l’Educa 16 va sorgir de la participació vinculant ciutadana, amb el recolzament de totes les forces polítiques del municipi i amb una gran dedicació dels representants dels diferents professionals de l’educació de la vila.

 

És aquest exercici de co-responsabilitat i la suma d’esforços el que fa d’aquest pla una eina contundent per poder millorar el treball en educació a Palau-solità i Plegamans en cadascun dels seus sis eixos: entorn, orientació, formació permanent, xarxa educativa, participació i infraestructures.

 

Fins ara, l’Educa 16 ha creat espais com el fòrum d’educació on es podria presentar l’actualització o modificació del pla i el consell d’infants, i també s’han aconseguit altres fites com l’increment dels tallers tecnològics, la prevenció dels abusos de la tecnologia, el reforç de les llengües estrangeres en la formació permanent o la vinculació més forta amb el teixit empresarial.

 

El Banc de Bones Pràctiques (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer va seleccionar el Pla Local #Educa 16 com a un exemple a seguir “per representar una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica d’Educació”.

 

El Banc de Bones Pràctiques també destaca precisament que #Educa16 vol obrir noves oportunitats educatives durant tota la vida de les persones. També que un dels elements centrals en l’elaboració del document ha estat la  participació ciutadana vinculant i aquest és un dels factors que es vol mantenir tant per realitzar la diagnosi com per establir el proper Pla d’acció.


Imatges relacionades

  • Educa 16

    Educa 16

Documentació adjunta

Enllaços relacionats