Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

AMPLIACIÓ DE DATES del concurs de dibuix d’Educació viària a causa del coronavirus

18 de març de 2020La data límit s'amplia fins a 5 dies després de que els i les alumnes s'incorporin a classe quan es doni per finalizada la crisi

 

Amb motiu de la celebració dels 30 anys dels cursos d’Educació Viària que imparteix la Policia Local a Palau-solità i Plegamans, va convocar un concurs de dibuix per commemorar aquesta data. La data límit per presentar els originals es va fixar per al 25 de març però davant de la crisi provocada pel Coronavirus, s'ha decidit ampliar el termini fins a 5 dies despres de que els i les alumnes tornin a les classes. Per això des de la Policia Local i des de l'Ajuntament s'anima als nens i nenes que aprofitin aquests dies de confinament per dibuixar i presentar les seves creacions quan obrin novament els col·legis..

 

Recordem que hi poden participar tots els nois i noies que durant l’any escolar actual (2019-2020) estiguin cursant cicles d’infantil i primària a qualsevol escola de la vila.

 

Els dibuixos han d’estar relacionats amb els continguts de l’Educació per la Mobilitat Segura que imparteixen a les escoles els monitors d’EDUMS de la Policial Local. Les temàtiques i categories són les següents:

 

  • Categoria A, P3 a P5: El Policia Local, el meu amic.
  • Categoria B, 1r a 3r: Com vaig a l’escola.
  • Categoria C, 4rt a 6è: Circulant pels carrers del poble.

Els dibuixos s’han de presentar al personal docent de les escoles fins a 5 dies després de que els i les alumnes tornin a classe. Han d’estar en format DIN-A4, en un o diferents colors. El primer classificat de cada una de les categories rebrà una bicicleta i casc, el segon classificat rebrà un patinet i el tercer un tiquet valorat en 30 euros per canviar per material escolar. Per a més informació consulta les bases adjuntades a la notícia.

 

Trenta anys d’educació viària

 

Durant aquests 30 anys de dedicació a l’Educació Viària, la Policia ha rebut diversos reconeixements i bones pràctiques en matèria d’Educació per la Mobilitat Segura. L’any 2016 des de la Diputació de Barcelona es va fer entrega d’un diploma per l’èxit de la seva implantació i pel grau de transferibilitat cap a altres municipis de la pràctica presentada que rebia el títol de “Transformant la mobilitat a través de l’educació viària”.

 

L’any 2017 es va rebre el reconeixement de “La ERSCharter – Carta Europea de Seguridad Vial” a la feina efectuada per la Unitat Mòbil i Educació Viària de la Policia Local. Aquesta pràctica va obtenir a més el 18è lloc d’entre les cent pràctiques presentades. L’any 2018 van participar en els “Premios FESVIAL de Seguridad Vial para policias locales”.

 

Els cursos i tallers d’Educació Viària contemplen visites a la comissària de les escoles del municipi, xerrades, classes teòriques sobre educació viària i mobilitat, sortides en bicicleta i espectacles teatrals per conèixer les normes de trànsit i altres conceptes cabdals a l’hora d’evitar riscos.


Imatges relacionades

  • Imatge concurs dibuix Educació Viària.

    Imatge concurs dibuix Educació Viària.

Documentació adjunta