Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Primera trobada del quart Consell d’Infants amb la mirada posada en la renovació dels patis escolars

14 de desembre de 2020Es van reunir 18 alumnes de 5è de Primària de les escoles Can Cladellas, Folch i Torres, Palau i Marinada

 

El passat dijous 10 de desembre va tenir lloc a la Sala Polivalent la primera trobada del quart Consell d’Infants que va servir per establir les propostes amb les quals es vol treballar enguany i durant el 2021.

 

Seguint la trajectòria del primer Consell, creat el curs 2017-2018, divuit infants de 5è de Primària de totes les escoles Can Cladellas, Folch i Torres, Palau i Marinada, van començar a treballar plegats en el projecte que es traslladarà a l’Ajuntament per la seva execució.

 

D’aquesta primera trobada, la proposta plantejada pel Consell d’Infants gira al voltant de de la millora de les escoles i concretament dels patis. En aquest sentit, la majoria dels centres tenen un projecte de pati elaborat per les mateixes escoles i per les AFAS, el tema d’interès escollit és una bona oportunitat perquè els infants puguin dir la seva en quant a la renovació dels patis.

 

Els infants van rebre la benvinguda de l’Alcalde Oriol Lozano i de la regidoria d’Educació. La sessió va prosseguir amb diverses dinàmiques de grup, les quals tenien una doble funció: d’una banda, que els nens i nenes es coneguessin i, de l’altra, reflexionar sobre el concepte plantejat.

 

Els i les membres del consell d’infants abans de triar el projecte final van posar sobre la taula diferents temàtiques que havien treballat prèviament a classe. Van sortir temes com per exemple: passejades pels boscos i riera per recollir residus, més zones verdes, ajudar a la residencia de persones gran, una campanya antitabac, fer un mural en contra del racisme o una jornada multicultural, per compartir plats típics i tradicions, entre d’altres.

 

La sessió d’ahir era la primera en què es reunien els i les representants de totes les escoles, després d’haver fet diverses dinàmiques participatives a l’aula amb els seus companys i companyes. Fins a la nova sessió del Consell d’Infants, prevista pel mes de febrer els i les representants posaran en comú les seves idees amb la resta de la classe i començaran a proposar projectes per combatre i prevenir la violència a dins i fora les aules.


Imatges relacionades

  • Primera trobada 4rt Consell d'Infants

    Primera trobada 4rt Consell d'Infants

  • Primera trobada 4rt Consell d'Infants

    Primera trobada 4rt Consell d'Infants

  • Primera trobada 4rt Consell d'Infants

    Primera trobada 4rt Consell d'Infants