Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost

Gran paper dels estudiants palauencs en el 2n concurs Joves i Conducció

7 de juny de 2009Els estudiants de secundària de Palau-solità i Plegamans han fet un paper excel·lent amb la seva participació en la segona edició del concurs Joves i Conducció, que organitzen la Fundació RACC, el Servei Català de Trànsit i la revista Secundèria. Aquest concurs té l'objectiu de conscienciar el jovent sobre la necessitat d'evitar els accidents de trànsit.

 

Treballs excel·lents
Així es va demostrar en l'acte de lliurament dels premis, que va tenir lloc el 28 de maig a la seu del RACC, a Barcelona. Tres alumnes de primer d'ESO de l'IES la Marinada van quedar com a finalistes d'entre un total de 700 grups provinents de 137 poblacions (134 de Catalunya i 3 de les Illes Balears). Mar Barrera, Aina Cardoner i Maria Escura es van endur aquest reconeixement gràcies al video d'animació que van presentar per fer reflexionar sobre com l'entorn pot pressionar els joves perquè adoptin actituds temeràries a l'hora de conduir. El video, titulat 'LM4', es pot veure junt amb la resta de treballs a la pàgina web del concurs (www.jovesiconduccio.cat).

A més, el jurat va fer una menció especial per a l'IES la Marinada per la quantitat i la qualitat dels treballs presentats. En total, els estudiants palauencs, tant de l'IES la Marinada com de l'IES Ramon Casas i Carbó, van enviar 20 treballs al concurs, que admetia tres tipus de format: video, relat i fotografia.

Policies monitors


A banda de l'esforç i la sensibilització que han demostrat els alumnes de secundària, val la pena destacar el paper dels agents de la Unitat de Mobilitat Segura de la Policia Local que ensenyen seguretat viària als alumnes dels centres educatius de primària i secundària de la vila. Segons el regidor de Governació del consistori palauenc, Jaume Oliveras, “s'ha de felicitar d'una forma especial al caporal de la Unitat de Mobilitat Segura, en Rafael Reina, que amb la seva professionalitat, entusiasme i dedicació està fent que els nostres infants i joves siguin uns vianants, ciclistes i conductors responsables, conscients de la importància de les conductes personals per tal de minimitzar o anul·lar els riscos”.

 

De fet, van ser els agents de la Unitat de Mobilitat Segura de la Policia Local els qui van animar els alumnes a presentar els seus treballs al concurs Joves i Conducció. Un cop els joves van començar a fer la feina, els agents els orientaven i els corregien i, en últim terme, van ser també els qui van inscriure i registrar els treballs.

Referent en Seguretat Viària


Palau-solità i Plegamans s'està convertint en un referent en seguretat viària gràcies a la col·laboració que existeix des de fa anys entre els centres educatius i la Policia Local. Són moltes les iniciatives que els agents fan perquè els infants i els joves siguin conscients que el factor humà és el primer causant dels accidents als carrers i carreteres, de la tragèdia dels morts i dels ferits greus.

Classes teòriques i pràctiques, sortides a peu i en bicicleta per la vila, participació en concursos, visites a empreses i centres d'investigació de seguretat viària, a proves d'impacte en indústries del municipi... Tot i més perquè els joves aprenguin una assignatura tan o més important que la resta de matèries.


Imatge
Conscurs educació viària

Imatges relacionades

  • Conscurs educació viària

    Conscurs educació viària