Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Més de 2.200 alumnes comencen avui el nou curs escolar

14 de setembre de 2009Les escoles i instituts de Palau-solità i Plegamans comencen avui el curs escolar 2009-2010 amb 2.228 alumnes d'educació infantil, primària i secundària i amb uns 200 alumnes de batxillerat i cicles formatius.

 

És el curs en què el CEIP Can Cladellas celebra el seu 25è aniversari, si bé la principal novetat d'aquest nou curs és l'entrada en funcionament d'una nova escola d'educació infantil i primària. Es tracta del CEIP Can Periquet, situat al barri del Carrer de Baix. L'edifici substitueix els mòduls prefabricats on hi havia les classes el curs passat i s'inaugura amb dues línies (grups) de P4 i una més de P3. La construcció que ara comença a funcionar és la primera fase de l'edifici projectat, que el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya preveu enllestir en dos anys, quan els alumnes que ara comencen P4 passin a 1er de primària.

 

D'altra banda, l'Ajuntament ha efectuat durant l'estiu més millores als centres educatius, amb un cost total de 96.322€. S'hi han fet tasques de manteniment i millores com renovacions de paviment i de mobiliari, entre altres. Com l'any passat, joves del Centre Educatiu els Castanyers han participat en algunes d'aquestes tasques, amb un resultat molt satisfactori. “Amb aquesta col·laboració tothom hi surt guanyant perquè els joves aprenen oficis fent un servei a la comunitat i integrant-s'hi”, comenta el regidor d'Ensenyament, Josep M. Serraviñals.

 

A més d'aquesta xifra, el pressupost de la regidoria d'Ensenyament preveu una despesa de 20.553€ per a activitats diverses i 40.261€ en concepte de subvencions. Així, la xifra total del pressupost de la regidoria per al curs 2009-2010 és de 157.136€. El regidor d'Ensenyament i l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, van oferir una presentació del curs a tots el professors i professores uns dies abans de l'inici del curs, al Castell de Plegamans, per explicar-los, entre altres coses, quines activitats –en àmbits com el social, cultural, de salut, educació viària, mediambientals, consum...–i subvencions posa a la seva disposició l'Ajuntament.

 

“És molt interessant que els professors coneguin el municipi i totes les opcions que hi poden trobar per complementar les lliçons a l'aula amb altres aprenentatges i experiències que poden desenvolupar-se a l'entorn físic i social en què viuen els alumnes”, explicava el regidor d'Ensenyament, Josep M. Serraviñals. En la presentació, que també va comptar amb el Coordinador del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental, Esteve Chavala, també es va detallar la programació de cursos de formació per als docents. L'Alcaldessa Mercè Pla, per la seva banda, va donar la benvinguda al personal docent i va agrair-los “la gran tasca que fan per tal que els nens, nenes i joves adquireixin els coneixements que els caldrà per formar-se com a persones i poder construir el seu futur amb llibertat”.

 

Després de la presentació, el regidor de Cultura, Festes i Patrimoni, Miquel Truyols, va oferir una visita guiada al recinte del Castell de Plegamans, on entre d'altres atractius que poden ser interessants per a ser visitats amb els alumnes, els hi va mostrar la Fundació Folch i Torres o les dependències de l'Escola Municipal de Música.

 


Imatges relacionades

 • Presentació del curs 2009-2010

  Presentació del curs 2009-2010

 • Façana de la nova escola

  Façana de la nova escola

 • Lateral de la nova escola

  Lateral de la nova escola

 • Ubicació de la nova escola

  Ubicació de la nova escola