Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 17 de setembre

 

Mobilitat Activa

 Imatge Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

La mobilitat activa és aquella que generem amb l’energia del nostre propi cos, és a dir, caminant o pedalejant. Aquest tipus de mobilitat és la més neta, la més silenciosa, la més barata i la més saludable, ja que alhora que ens desplacem estem fent exercici físic que ajuda a disminuir el risc de patir certes malalties. Moure’ns activament també millora la salut mental de qui la practica ja que és lúdic, facilita la socialització i cohesió social, fa sentir-nos part de l’entorn i permet trobar un ritme més calmat en el nostre dia a dia.

Durant les últimes dècades els nuclis urbans s’han dissenyat per afavorir el predomini del vehicle privat motoritzat, per mitjà de l’ocupació de la majoria d’espai dels carrers per a la seva circulació i estacionament. Aquest procés ha tingut conseqüències negatives en la qualitat de vida de les persones degut a la contaminació atmosfèrica i acústica, acompanyat de la pèrdua d’espai públic per al veïnat.

Tot i aquestes transformacions urbanístiques, està demostrat que per trajectes urbans de menys de 5 km la bicicleta és el mitjà de transport més ràpid, ofereix un alt grau d’autonomia i és fàcil d’aparcar, desmuntant així els arguments de “tardo menys en cotxe”.

Per sort, Palau-solità i Plegamans té característiques que el fan un molt bon municipi per anar a peu o en bicicleta: passeigs i carrers arbrats, places i zones verdes, comerços locals, trànsit poc congestionat, paisatges dels espais naturals vallesans i en general pendents suaus o moderats. És benefici per a tothom anar a peu o en bicicleta, per a tenir un poble més amable i un ambient més saludable.